Lichior de nuci verzi
Lichior de nuci verzi
13 Jun, 2011 19:57
ZIUA de Constanta
3509
Marime text



Am pornit de la o reteta expusa de Adriana Nicoleta, acum multi ani, si impreuna cu ideile culese de pe net, am creat o varianta proprie, sper eu gustoasa, a lichiorului mult visat ;)
...voi reveni cu impresii peste aproximativ o luna :)))
Ingrediente:
Pentru macerat;
- 500 ml. alcool rafinat (96 grade)
- 30 nuci verzi
- 2, 3 cuisoare
- jumatate de baton scortisoara
- coaja de la 1 lamaie
Pentru sirop:
- 1 litru apa
- 1 kg. zahar
Mod de preparare:
Se spala in mai multe ape nucile; se taie apoi in jumatati sau felii.
Se pun intr-un borcan sau damigeana mica si se acopera cu alcool.
Se adauga cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si se inchide ermetic damigeana.
Se lasa cca. 2 saptamani (la soare ar fi ideal), agitand zilnic damigeana.
Se filtreaza apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).
Se face siropul din zahar si apa; rece, se amesteca cu siropul concentrat de nuci.
Se pune din nou in sticla/damigeana si se consuma dupa 2, 3 saptamani.
Se pastreaza la rece.
...cum le-as fi putut rezista?!?!? :)))
Reteta preluata de pe http://www.savalaura.blogspot.com/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii