Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Pateuri cu carne

ro

10 Mar, 2014 09:47 2478 Marime text
Pateurile cu carne sunt favoritele mele. Sunt exceptionale, extrem de simplu de facut iar aluatul acestor pateuri mi-a placut atat de mult (este foarte asemanator aluatului foietat) incat, de acum inainte, o sa inlocuiesc aluatul foietat din comert cu aceasta minune de aluat rapid.

In timp ce framantam aluatul, am avut o senzatie de déjà vu.:))) Simteam eu ca parca mai facusem candva aluatul acesta asa ca m-am apucat sa scotocesc blogul si am descoperit ca aveam reteta (in versiunea cu ricotta) postata deja in iulie 2009 dar sub forma de Pizzette in foite si fara umplutura.
Ingrediente – Pateuri cu carne 30-35 pateuri

Aluat

    250 g faina
    250 g branza de vaci
    250 g unt
    1 varf cutit sare

Umplutura

    500 g carne tocata porc sau vita si porc
    2 linguri smantana
    1 ceapa medie
    1 ou
    sare
    piper

Pentru uns

    1 galbenus de ou
    3-4 linguri lapte
    mac/susan/cascaval ras

Rețeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii