Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Ciorbă de platică

ro

26 Feb, 2014 09:51 1270 Marime text
laura adamache, ciorba de platicaVreau sa va spun ca in copilarie si adolescenta mancam foarte foarte rar peste. Cred ca doar de trei ori pe an, nu mai mult, si chiar si atunci cu foarte mari insistente. Cand ai mei reuseau sa ma convinga sa il mananc, alegeam exclusiv pesti cu foarte putine oase, deci platica, care este un peste cu foarte multe oase, nu s-a aflat niciodata pe lista preferintelor mele. Am descoperit platica acum cativa ani, intr-un bors pescaresc absolut divin, si de atunci am cumparat foarte des acest peste cu o carne deosebit de gustoasa. Astazi va propun o ciorba de platica, o reteta simpla, rapida si aromata. Pentru aceasta reteta, am folosi o delicioasa conserva de rosii intregi decojite de la SunFood.
Ingrediente – Ciorba de platica (pentru 2 persoane)

    1,5 l apa
    50 ml vin alb demisec
    500 g file de platica
    1 conserva rosii inregi SunFood
    1 ceapa medie
    3 catei de usturoi
    1 lingura bulion
    3 linguri ulei de masline
    3 lingurite patrunjel tocat
    1 frunza dafin
    1/4 lingurita oregano
    1-2 linguri otet de mere
    sare

Rețeta completă pe laura adamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii