Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Couscous cu legume coapte si branza la gratar

ro

05 Apr, 2012 00:00 2482 Marime text

couscous.jpgNe plac legumele coapte si incerc sa le folosesc in diferite combinatii. La fel si branza tip halloumi, o branza care se poate praji pe gratar fara sa se topeasca. De data asta le-am combinat cu o portie de couscous aromat. Un succes total.

Daca doriti ca acest fel de mancare sa arate mai festiv puteti prepara couscous-ul la fel, insa legumele si branza le puteti pune pe frigarui, le ungeti cu putin ulei si le praji in tigaia grill. Vor arata super! Sfat: acompaniati cu un sos tip tzatziki .

Ingrediente

1 cana couscous (200 gr)
250 gr branza speciala pentru gratar (tip Halloumi)
1/2 legatura patrunjel
5 fire menta
sare, piper

Legume coapte

1 dovlecel mic
1 vanata foarte mica
10 rosii cherry
10 ciuperci mici
1 ardei gras rosu
* puteti adauga si alte legume: cartofi dulci, buchetele de conopida, morcovi, ceapa
3 linguri ulei

Dressing

6 linguri ulei
sucul de la 1 lamaie
2 lingurite cu varf pasta de ardei dulce
1/4 lingurita pasta de ardei iute (harissa)
1/4 lingurita chimion(cumin) macinat

Portii: 3

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii