Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clătite cu ciocolată şi cremă de vanilie

ro

25 Aug, 2011 00:00 1936 Marime text
clatite.jpgSimple, versatile, elegante, eficiente, clătitele rămân prinţesele modeste ale deserturilor. Gusturi clasice îmbinându-se armonios ca două jumătăţi distincte ce refac întregul, clătitele cu ciocolată umplute cu cremă de vanilie îşi păstrează decenţa în ciuda prezentării elaborate. Pregătiţi-le pentru a vă surprinde musafirii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

pentru clătite

125 grame de făină (1 pahar)

2 ouă

130 ml lapte (o jumătate de pahar)

120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)

30 grame unt topit (2 linguri)

2 linguri de cacao

1 plic de zahăr vanilat

puţină sare (un sfert de linguriţă)

câteva linguri de ulei pentru prăjit

crema de vanilie

500 ml lapte

130 gr zahăr

4 galbenuşuri

30 grame amidon

1 păstaie vanilie (sau 20 ml esenţă de vanilie)

50 grame de unt

Preparare:

Preparaţi clătitele conform reţetei.

Puneţi laptele la fiert împreună cu zahărul şi miezul batonului de vanilie sau esenţa.

Pentru a extrage miezul de vanilie, tăiaţi batonul în două, pe lungime, şi răzuiţi seminţele din interior cu dosul unui cuţit.

Fierbeţi laptele şi lăsaţi-l să se răcorească.

Amestecaţi gălbenuşurile de ou cu amidonul într-o crăticioară.

Adăugaţi, puţin câte puţin, lapte cald peste gălbenuşurile cu amidon, şi încorporaţi-l repede cu telul.

Atenţie! Laptele fierbinte neîncorporat corespunzător poate tăia crema.

După ce tot laptele a fost încorporat, puneţi crema pe foc şi fierbeţi la foc mic, amestecând continuu, până când se leagă.

Dacă doriţi crema mai dulce sau mai vanilată, adăugaţi corespunzător zahăr, respectiv esenţă de vanilie.

Luaţi crema de pe foc şi încorporaţi cubuleţele de unt.

Lăsaţi crema să se răcorească şi umpleţi cu ea clătitele.

Dacă nu serviţi clătitele şi crema imediat după preparare, păstraţi-le corespunzător până la servire: acoperiţi clătitele şi crema cu folie alimentară pentru a preveni uscarea, respectiv formarea de pojghiţă la suprafaţa cremei.

Serviţi clătitele, "ninse" cu zahăr pudră vanilat, decorate cu frişcă sau sos de ciocolată, câte 2 per porţie.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii