Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aroma Verii

ro

12 Jun, 2011 12:33 1704 Marime text

colaj.jpgIngrediente :

Stratul 1

6 oua
2 plicuri zahar vanilat
12 linguri zahar praf
4 linguri cu varf de cacao
100 ml apa rece
2 plicuri gelatina fina

Stratul 2:

900 ml smantana
12 linguri zahar praf
2 plicuri gelatina fina


100 ml apa rece
400 gr capsuni (sau alte fructe feliate)

Preparare :

Stratul 1 :

Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac(chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:

900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1.La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3 :

Celelate 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2 .

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.

Punem formele la rece si lasam pentru cateva ore la rece .

Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.

Reteta preluata de pe http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/07/aroma-verii.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii