Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:18 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aşa începe Mazăre mandatul Demolarea Continentalului

ro

26 Mar, 2012 00:00 1063 Marime text

deschidere_maz.jpgEmblemă a Constanţei, inspirând rafinament, stil şi asigurând sentimentul apartenenţei la un oraş cu adevărat european, Hotelul Continental - a cărui construcţie a început în anul 1915 la iniţiativa fraţilor Gheorghiu şi care a devenit splendoare a arhitecturii la momentul la care a fost dat în folosinţă - a ajuns tristă amintire pentru constănţeni, începând cu anul 2001. Pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa - cârmuită cu emfază de 12 ani de edilul Radu Mazăre - hotelul este menţionat la secţiunea „Salubritate şi ecarisaj", fireşte, în cadrul compartimentului „Realizări în Constanţa".

campanie-mazare-1.jpgAstfel, pe www.primaria-constanta.ro , este notată, alături de alte acţiuni de salubrizare, şi colectarea gunoaielor menajere, „demolare şi transport ruine fost Hotel Continental" (vezi detalii aici). Nu a durat mult, iar realizarea cea mai mare nu a întârziat să apară: în locul prestigiosului hotel de odinioară a apărut arta post-modernă. Abstractă. Constând, în speţă, în simboluri stilizate ale unor obiecte construite din fier. Care au ruginit.

campanie-mazare-2.jpgHotelul Continental, ridicat în 1915 la iniţiativa şi pe terenul fraţilor Gheorghiu, a stat în picioare până în 2001, când Constanţa a devenit a lui Mazăre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii