Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Ştire în curs de actualizare - Adriana Mironescu în direct, pe Facebook, de la procesul soţului Laurenţiu

ro

31 May, 2011 14:56 4061 Marime text

facebook.jpgAdriana Mironescu, soţia unuia din cei 28 de inculpaţi cercetaţi de DNA, Laurenţiu Mironescu, se află la acest moment în sala de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti unde se judecă recursul.

Pe Facebook, Adriana Mironescu transmite la cald informaţii privitoare la circumstanţele în care are loc judecarea recursului. „Sunt la Curtea de Apel. Se judecă recursul. În aceeaşi sală unde au fost şi data trecută, unde nu poţi respira, sunt înghesuiţi cred că 150 de oameni. Nici nu se aude bine ce spune judecătorul. E inuman şi nu vorbesc din punctul de vedere al «inculpaţilor». Sunt avocaţi, angajaţi aici, rude şi presa. Stau toţi umăr la umăr", spune soţia lui Mironescu.

UPDATE 1

„Gata audierea lui Laurențiu. A explicat din nou contextul politic, lipsa oricărei pozitii politice din care ar fi putut avea vreo influentă să numească pe cineva în vreo functie. (N-a putut obtine pentru el o functie, fiind în dizgatia totală a preşedintelui PDL Constanţa). Cazul este construit exact pe influenţa lui poltică care era zero. Sau sub zero. NU era preşedinte al Organizaţiei Municipale PDL Constanţa cum spune procurorul, a fost ales prim-vicepreşedinte la nişte alegeri anulate o lună mai târziu....A spus pentru a mia oară că nu-şi vorbeşte cu Mircea Banias din decembrie 2009. Procurorul a întrebat cum conduc firma pe care o au împreună. PRIN INTERMEDIUL ADMINISTRATORULUI. E ASA GREU DE ÎNTELES? Presa din Constanţa a consemnat de nenumărate ori ura dintre cei doi şi faptul că dl. Banias a vrut sa-l scoată din BPJ si din partid pe Laurenţiu, că se ocolesc la 10 m când se văd şi că nu-şi vorbesc. Nu mai spun că n-are nicio legătură cu vama, cu containerele, niciun inculpat n-a făcut vreo referire la el“.

Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mada 31 May, 2011 13:32 o sa va ajute dumnezeu sa treceti cu bine.domnul laurentiu sigur este nevinovat,dansul are un suflet de milioane ,deci este un om bun,nu cred ca este adevarat nimic
  • Sile this Millennium 31 May, 2011 12:21 O PREMIERĂ ! Este primul PRIMUL PROCES DE CORUPŢIE in DIRECT pe FACEBOOK din ROMÂNIA :
  • base 31 May, 2011 11:50 a m,ai avut 3 soti -sa traiti bine-