Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul Mironescu duce la Cotroceni Numele unui consilier de-al preşedintelui, în stenograme

ro

29 May, 2011 18:11 1850 Marime text

Legăturile din scandalul Mironescu duc până la Cotroceni. În stenogramele care au fost prezentate în instanţă apare şi numele consilierului de stat Dan Moldoveanu, responsabilul cu siguranţa naţională al preşedinţiei. În aceleaşi stenograme, se face din nou referire la Sorin Blejnar, dar şi la personajul „Doamna".

Potrivit stenogramei, Eugen Bogatu, fostul şef al direcţiei Domenii Portuare îi cere lui Mircea Banias să intervină pe lângă „Doamna" pentru a opri aducerea unei persoane neagreate de grupul infracţional la Vamă. Îi mai cere şi blocarea unui ordin ministerial privind scanarea containerelor din port.

BANIAS: DOAMNA SI NASUL - extras din stenograme

„Banias Mircea: Ştii cine e acela?
Bogatu Eugen: Nu, nu! Dar mă gândeam dacă vorbeşti cu doamna sau nu are cheie pe la ăsta... ?
Banias Mircea: Ba nu, cred că e singura care poate face ceva.
Bogatu Eugen: Trebuie sprijinită la modul foarte serios, ştii, zic eu.
(...)
Banias Mircea: Ăsta ce face? Iulică?
Bogatu Eugen: Ce să facă, e cătrănit, amărât, s-a dus la ăsta, a luat hârtia, s-a uitat: "Da, bine, o să dau şi eu nişte telefoane". Eu nu ştiu la ce se aştepta el, de ce... Sincer şi eu mă aşteptam la altă reacţie vis-a-vis de el, aşa credeam eu că e.
Banias Mircea: Şi eu m-am tot gândit la chestia asta şi sunt aproape sigur că acela o să-mi zică: "Nu ţi-am zis, mă, că îl aştept să vorbim, să nu ştiu ce..." Eu i-am zis, el a zis că nu-l interesează. Asta nu înseamnă că nu îi spun şi că nu o să fac tot ce e omeneşte posibil. Eu îi spun, azi mă duc la Bucureşti şi poate îl şi văd, sigur deseară e acolo, că nu a lipsit la nicio chestie de genul acesta, niciodată. De câte ori am fost, el a fost acolo cu acela, cu naşul său...
Bogatu Eugen: Cu Dan Moldoveanu? Obligatoriu trebuie să spui că a dat şi Berceanu un ordin să se scaneze toate containerele din port."


Sursa: http://www.antena3.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • grigore 29 May, 2011 17:14 consilierul asta apare in pozele din 2009 ale uups. este si zaheu cu daraban acolo. ce mica e lumea.