Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Mironescu „Adevărul şi contextul arestării soţului meu“

ro

30 May, 2011 16:09 5994 Marime text

adriana_mironescu.jpgDacă procurorul îşi permite să construiască un caz pornind de la minciuni şi interpretând nişte discuţii scoase din context aşa cum i-a convenit, îmi permit şi eu să spun ADEVĂRUL şi să pun convorbirile în contextul real.

Adriana Mironescu

Neadevărurile pe care se bazează rezoluţia procurorului de începere a urmăririi penale, preluate în referatul judecătorului în decizia de arestare preventivă.

Tot dosarul se bazează pe presupusa influenţă politică a soţului meu. După cum se vede mai jos, se porneşte de la faptul că Laurenţiu Mironescu era preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. FALS: NU MAI ERA PREŞEDINTE DIN 2008, tot în urma unui scandal în organizaţia de la malul mării. O căutare simplă pe net ar fi arătat asta.

detalii.jpg

Apoi se spune că în calitate de prim-vicepreşedinte ales în iunie 2010, ar fi urmat să-şi exercite influenţa politică. Alegerile din iunie 2010 au fost contestate de preşedintele PDL Constanţa, Mircea Banias, a urmat în iulie un CCJ (Consiliu de Coordonare Judeţean cu scandal şi îmbrânceli unde Banias a fost acuzat că a adus oameni din port cu ajutorul prietenului lui Bogatu Eugen, lucruri publice, de asemenea, şi există chiar declaraţii filmate, ce au fost date la TV, în care oamenii spuneau că au fost trimişi de patronul lor acolo, Bogatu) care a stabilit că alegerile au fost nestatutare. A urmat un scandal întreg, Comisia de Etică şi Litigii la nivel naţional a decis că alegerile au fost nestatutare, a fost un vid de putere la nivelul Organizaţiei Municipale până în acest an, când Emil Boc a numit-o interimar pe Maria Stavrositu care trebuie să conducă cu o CODA.

 

Mai mult, preşedintele PDL Mircea Banias a cerut în luna iulie 2010 excluderea din partid a lui Laurenţiu, pe motiv că a luat parte la organizarea unor alegeri nestatutare, conform materialului de presă ataşat. Asta după ce în decembrie 2009 a vrut să-l scoată din BPJ.

Deci Laurenţiu Mironescu nu avea nicio influenţă politică în partid, ca să poată să facă vreun presupus trafic de influenţă.

CONTEXTUL:

- a luat la alegerile parlamentare din 2008 37%. Asta nu l-a ajutat să intre în Parlament, reprezentantul PSD câştigând colegiul.

- La începutul anului 2009 a depus la partid o cerere pentru susţinerea partidului pentru o funcţie conformă cu pregătirea lui (este comandant de cursă lungă, are foarte multe cursuri de specializare şi un masterat făcut la Anvers în 2001-2002 în management portuar, a mai fost director al Portului între 1999-2001, când a preluat portul pe 0 şi l-a lăsat cu profit de peste 10 milioane de dolari în cont şi o serie de investiţii în derulare)

- Nu este sprijinit în acest demers de "prietenul său" Mircea Banias, preşedintele PDL, care susţine pentru numirile în port pe următorii: Ioan Bălan- dir general, Eugen Bogatu - dir Domenii, Emil Banias (frate) - director tehnic.

- Laurenţiu Mironescu şi alţi membri de partid erau nemulţumiţi de modul în care dl. Banias gestiona partidul şi în care recomanda oameni pentru funcţii, fără calificare şi experienţă, pe bază de cunoştinţe, rude, sau altele....Au făcut chiar o informare către BPN în acest sens. În PDL Constanţa nu avea nimeni nicio putere să numească pe cineva în funcţie, această putere revenindu-i exclusiv lui Mircea Banias. După o serie de scandaluri, câteva propuneri s-au trecut prin BPJ, dar unele nume au fost apoi schimbate pe drum spre Bucureşti de dl. Senator.

- Aceste motive au stat la baza rupturii dintre soţul meu, un om cu principii, şi prietenul lui de până în anul 2009, Mircea Banias.

- Mai mult, în decembrie 2009, Mircea Banias propune excluderea din BPJ a lui Laurenţiu Mironescu. Am aflat asta în drum spre casă, veneam de la Paris unde am făcut nişte analize medicale şi Laurenţiu l-a sunat de la Sibiu pe Mircea Banias pentru a-i cere socoteală. Atunci a avut loc ultima discuţie dintre Laurenţiu Mironescu şi Mircea Banias - 15 sau 16 decembrie 2009.

- În 2010, iulie, Banias propune excuderea din partid a lui Laurenţiu Mironescu.

Deci soţul meu se afla în dizgraţia preşedintelui PDL Constanţa, Mircea Banias, şi nu mai avea nicio influenţă politică. Se poate spune că era într-o groapă de potenţial politic şi într-o asemenea duşmănie cu Banias că nici nu-şi mai vorbeau şi se ocoleau reciproc dacă se întâlneau în vreun loc public.

- Ultima discuţie cu Eugen Bogatu a avut-o undeva în vara lui 2009, când l-a întrebat de ce Mircea Banias se comportă la partid de parcă ar fi moşia lui şi îi face numai greutăţi în plan personal. Am auzit, la nivel de bârfă aşa cum este construit şi cazul procurorului, că a vrut să-l scoată chiar din serviciul de la CERONAV, unde a lucrat înainte de a fi parlamentar şi unde s-a întors după alegerile din 2008.

REZUMÂND, Laurenţiu Mironescu n-a avut nicio influenţă politică în perioada 2008-2010, în decembrie 2009 a fost propus de Mircea Banias pentru excluderea din BPJ, iar în 2010 a fost propus de aceeaşi persoană pentru excuderea din partid.

Cum poţi organiza un grup infracţional cu două persoane cu care nu-ţi vorbeşti?

Interceptările telefonice:

Sunt interceptate nişte convorbiri între doi prieteni, oameni care se cunosc de când aveau 10 ani. Dl Pilcă ştia foarte bine tot contextul de mai sus. Mai mult, trebuie ţinut cont şi de toate zvonurile care circulau în comunitatea din port. Că va fi schimbat directorul, că se va pensiona, că UNPR va lua posturile.

- prima se referă la nişte bani pentru un protocol la partid, o întâlnire între membri înainte de alegerile municipale. Până la urmă n-au fost bani, ci vin. Tot în aceasta, Laurenţiu spune cum umbla Banias ("a venit ăla disperat de la Bucureşti, a vrut să amâne alegerile") pe la Bucureşti să anuleze alegerile la municipiu, folosindu-se de numele doamnei Udrea;

- în următoarea, dl. Pilcă spune că s-ar băga el la conducerea portului. Trebuie precizat că circulau zvonuri cum că posturile din Port ar urma să fie cedate UNPR. Dl Pilcă a fost contactat de persoane de la UNPR, pe relaţiile sale personale, care i-au propus asta. În această perioadă, soţul meu deja nu mai avea nicio speranţă că va fi numit (pe baza contextului explicat mai sus, în care nu avea nicio influenţă, mai mult, era în dizgraţia conducerii judeţene de partid). Alin îi spune "pe urmă, când vii tu, lăsăm pe cine trebuie", în sensul că, dacă Pilcă ar fi fost numit, voia să-l coopteze în echipă ca profesionist, Laurenţiu zice: "Lasă bă, că poate-ţi place". În ce priveşte "lăsăm pe cine trebuie", era vorba de schimbarea persoanelor numite în funcţii la propunerea domnului Banias pe alte criterii decât competenţa.

- În următoarea se confirmă tot ce am explicate eu mai sus, Pilcă spune că se întâlneau "greii la Neptun", referindu-se la UNPR, şi, din câte ştia el, urma să se discute subiectul Port. Laurenţiu îi spune "ai grijă să nu înceapă să te vopsească şi pe tine, continuând: "n-au avut la mine ce să vopsească şi tot au vopsit", adică a fost bârfit şi terfelit la Bucureşti de dl. Senator, i s-a făcut o imagine foarte proastă, deşi nu erau motive, ca să nu primească o funcţie pentru că-l ura Banias şi voia să-l distrugă.

- Apare o altă înregistrare în care e vorba de "fata aia bălană" aici fiind vorba de Ioan Bălan, directorul din port, despre care se zvonise ba că se pensionează, ba că va fi schimbat, iar dl. Pilcă cerea aceste informaţii, dacă le-ar fi avut cumva Laurenţiu.

- Mai vorbesc în următoarea că de fapt s-ar urmări, de către cei din jurul lui Banias, să-l scoată la pensie pe dl. Bălan şi să-i facă loc lui Bogatu, asta fiind "varianta lor de lucru", înţelegându-se clar de aici că e vorba de Banias. (Bine, înţelegându-se dacă vrei să vezi imaginea în ansamblu şi să nu extragi doar ce-ţi convine, fără să ţii cont de contextul în care s-au desfăşurat convorbirile).

- Constat din următoarele că de fapt Laurenţiu s-a dus la minister să vorbească cu Mircea Toader în legătură cu "strategia în domeniul maritim şi portuar", de competenţa soţului meu cu pregătirea pe care o are. Era foarte mândru că a fost cooptat să lucreze la o astfel de strategie. Acolo se face şi referirea la intimitatea ministrului, care era normal să ştie despre această strategie. Mai mult, soţul meu afirmă: "Eu nu urmăresc nimic, n-am niciun fel de virtute, deocamdată", în sensul că nu urmăreşte un post în administraţia postului. Mai mult, chiar spune că va merge mai departe pe linia profesională, prin intermediul Ligii Navale, să promoveze proiecte legislative menite să dezvolte şi să reglementeze domeniul maritim şi fluvial, iar pentru asta se gândea să se suspende din partid, pentru că e mai bine să nu fie asociat cu un partid politic, declaraţie ce apare în stenogramă.

Aceste discuţii stau la baza arestării preventive a soţului meu, pericol public de luni. Până vineri era al doilea om în cel mai mare minister, citea materiale CSAT, deşi era o anchetă în derulare, iar două zile mai târziu a devenit pericol public.

De nicăieri nu rezultă că soţul meu ar fi vorbit cu cineva pentru numirea lui Pilcă în port. Şi nici că ar fi avut puterea s-o facă. Asta se deduce doar din neadevărurile procurorului legate de funcţiile lui din partid, pe care am arătat că NU LE AVEA.

Nimic din acestea nu leagă cazul soţului meu de cel al vameşilor. Niciunul dintre ceilalţi inculpaţi n-a făcut vreo referire în faţa instanţei la Laurenţiu Mironescu. Niciunul.

Ataşez materialele din presă cu excluderea din BPJ şi cea din partid.

Scaunul Mariei Stavrositu, salvat pentru moment de inundatii

Mircea Banias confirmă:Biroul Permanent Judeţean al PD-L Constanţa a fost redus cu şapte membri

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iuliana 30 May, 2011 21:09 mishu, ai de ales daca sa citesti un articol sau nu, daca nu iti place mascarada ai dreptul sa faci altceva...sa te plimbi de exemplu.
  • iuliana 30 May, 2011 14:46 Mult succes maine, felicitari pentru putere!
  • mishu 30 May, 2011 13:47 Si eu daca i-as fi sotie , i-as lua apararea... Du-te si zi-le procurorilor , nu noua cititorilor care ne-am saturat de mascarada asta de guvernare a PDL !!!