Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cercetător a „spart” codurile ce permit pornirea tuturor automobilelor de lux şi vrea să le publice

ro

31 Jul, 2013 09:37 2403 Marime text
Flavio Garcia, un cercetător specializat în informatică de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie, a reuşit să „spargă” sistemul de securitate al automobilelor de lux, descoperind algoritmul unic ce permite maşinii să verifice identitate cheii folosite pentru a porni maşina.

Cercetătorul a primit din partea instanţei britanice un ordin de a amâna publicarea cercetării, după ce Volkswagen, companie ce deţine brandurile Porsche, Audi, Bentley şi Lamborghini, a cerut judecătorului să blocheze studiul ce ar putea duce la furtul a milioane de maşini.

Universitatea din Birmingham a anunţat că va amâna publicarea cercetării ce dezvăluie codurile secrete ce permit dezactivarea sistemului de securitate al maşinilor de lux. Reprezentanţii universităţii s-au arătat „dezamăgiţi” de verdictul instanţei, care a venit după ce ziarul britanic The Guardian a dezvăluit că studiile efectuate la această universitate de specialiştii în criptografie. Compania Volkswagen a acţionat imediat, cerând instanţei să nu permită publicarea acestui studiu.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii