Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa interzice accesul la muntele „care va scăpa neatins de apocalipsa mayaşă"

ro

20 Nov, 2012 20:00 2055 Marime text

descopera.jpgOficialii locali din apropierea unui munte din Franţa au interzis accesul în zonă, temându-se că zona va fi invadată pe 21 decembrie de oamenii care cred în apocalipsa mayaşă, de curioşi şi de jurnalişti.

Persoanele care cred că apocalipsa mayaşă va sosi pe 21 decembrie cred, totodată, că muntele Pic de Bugarach, aflat în sudul Franţei, este unul din puţinele locuri sigure de pe Terra. În acea zi, unul din ciclurile din calendarul mayaş ajunge la final. Acest calendar este împărţit în mai multe unităţi, una dintre acestea fiind intitulată b'ak'tun (care cuprinde 400 de ani). Pe 21 decembrie 2012 se încheie cel de-al 13 b'ak'tun, fiind începutul unui nou ciclu.

Experţii în cultura maya afirmă că maiaşii nu ar fi considerat încheierea acestui ciclu drept sfârşitul lumii. Cu toate acestea, în subculturile New Age şi în alte subculturi de pe Internet, unii credincioşi se aşteaptă la schimbări majore ce urmează să aibă loc în această zi. Predicţiile acestora variază de la o nouă eră a păcii şi armoniei până la o apocalipsă explozivă.

Un astfel de zvon ce s-a răspândit pe Internet anunţă că în ziua distrugerii totale, muntele Pic de Bugarach se va deschide, dezvăluind o navă extraterestră ce va salva credincioşii aflaţi în apropiere. Din acest motiv, oficialităţile locale sunt îngrijorate.

Cititi articolul integral aici:  Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii