Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Imaginile mass-media ce înfăţişează incidente violente provoacă traume mai mari decât trăirea acestora

ro

11 Dec, 2013 11:20 1879 Marime text
Persoanele care au petrecut şase ore pe zi pentru a căuta informaţii în presă şi a privi la televizor imagini cu atentatul de la maratonul din Boston, din aprilie, au fost mai traumatizate decât oamenii care s-au aflat la faţa locului, conform unui studiu american citat de AFP.

Într-un studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), cercetătorii au analizat consecinţele psihologice ale expunerii repetate la violenţă, prin intermediul surselor de informare tradiţionale şi digitale, după atentatul de la maratonul din Boston, primul atentat din Statele Unite după evenimentele din 11 septembrie 2001.

Pe 15 aprilie, două bombe artizanale au explodat în apropiere de linia de sosire la maratonul din Boston, atentat soldat cu trei morţi şi 260 de răniţi, unii cu membrele amputate.

Imaginile cele mai violente ale atentatului au fost cenzurate sau blurate de televiziuni, însă numeroase materiale video neprelucrate de la faţa locului au fost publicate de martori pe reţelele de socializare.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii