Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce activitate te face mai fericit, mai sănătos şi îţi creşte speranţa de viaţă?

ro

27 Aug, 2013 09:23 832 Marime text
Cercetătorii de la University of Exeter Medical School au efectuat o meta-analiză şi au descoperit, după ce au studiat mai multe cercetări, că persoanele care desfăşoară activităţi de voluntariat tind să trăiască mai mult şi să fie mai sănătoase şi mai fericite.

Voluntariatul conferă beneficii atât în ceea ce priveşte sănătatea fizică, cât şi cea psihologică. Unul dintre studiile analizate a arătat că adulţii în vârstă care desfăşurau activităţi de voluntariat timp de cel puţin 200 de ore pe an erau cu 40% mai puţin predispuşi să sufere de hipertensiune, iar un alt studiu a arătat că persoanele care donau banii în loc să-i cheltuiască erau mai fericite.

Una din problemele cercetărilor mai vechi pe această temă era faptul că multe studii se bazau pe relatările participanţilor şi nu pe cercetări comparative. Dr. Suzanne Richards a dorit să facă aceste comparaţii, astfel că cercetătoarea a analizat alături de colegii săi 40 de studii ce se bazau pe datele colectate din 9 cercetări experimentale şi din 16 studii de cohortă.

Într-o meta-analiză a cinci studii de cohortă, cercetătorii au descoperit o mortalitate cu 22% mai redusă în rândul voluntarilor în comparaţie cu persoanele care nu desfăşurau activităţi de voluntariat. De asemenea, voluntarii nu prezentau doar un risc mai scăzut de a muri, ci şi totodată un risc mai mic de a suferi de depresie. Per total, voluntarii arătau o îmbunătăţire a bunăstării şi a satisfacţiei cu viaţa.

Articolul integral aici: descopera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii