Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost descoperit misteriosul „monstru" din Cincinnati

ro

27 Apr, 2012 00:00 1700 Marime text

descopera_1.jpg Acum circa 450 milioane ani, o mare puţin adâncă acoperea locurile unde astăzi se ridică oraşul american Cincinnati. Recent, în straturile depozitelor sedimentare din jurul oraşului, un paleontolog amator a descoperit fosila unei vieţuitoare care i-a intrigat pe oamenii de ştiinţă. În prezent, oamenii de ştiinţă încearcă să stabilească identitatea misterioasei creaturi.

Ram Fine, un paleontolog amator din Dayton, Ohio, a fost cel care a descoperit aproape întâmplător fosila, care atinge lungimea de 2,13 metri.
"Am ştiut de la bun început că descoperisem o fosilă neobişnuită. Imaginaţi-vă un cactus saguaro fosilizat, cu ramurile aplatizate şi striaţii orizontale în locul celor verticale. Aceasta este cea mai bună descriere directă a fosilei. Când am terminat de curăţat fosila, am văzut că depăşea doi metri lungime. Pentru clasa sa de fosile, are dimensiuni cu adevărat gigantice.", declară Ram Fine.

Regiunea Cincinnati a fost studiată amănunţit în decursul ultimelor două secole, iar în aceste condiţii, descoperirea din prezent este considerată a fi una cu adevărat remarcabilă

David L. Meyer, geolog în cadrul Universităţii din Cincinnati şi co-autor al lucrării "A Sea without Fish: Life in the Ordovician Sea of the Cincinnati Region", este de părere că tocmai s-a descoperit cea mai mare fosilă din zonă.

"Este evident vorba de o nouă entitate. Şi suntem siguri că este una de natură biologică. Studiez fosile de 39 ani şi nu am mai găsit ceva similar. A trebuit să fac nu mai puţin de 12 ieşiri pe teren în decursul verii trecute, pentru a identifica toate părţile fosilei.", susţine profesorul David L. Meyer.

Nici alţi specialişti nu au putut să stabilească identitatea misterioasei fosile. Ram Fine şi-a prezentat descoperirea cu ocazia unei întâlniri regionale a experţilor din cadrul Geological Society of America.

Ram Fine speră astfel să prezinte fosila unui număr cât mai mare de paleontologi şi să stabilească mai multe ipoteze referitoare la straniul animal străvechi din mările Ordovocianului.
Între timp, echipa de cercetători încearcă să găsească un nume pentru ciudata creatură, oprindu-se la denumirea de... "Godzillus".

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii