Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei idei minunate de mic dejun la pat de Sf. Valentin

ro

13 Feb, 2011 22:00 4971 Marime text

Desi ideea de a manca la pat incalca toate "regulile"(in special daca ai copilasi)am hotarat de comun acord ca acesta sa fie ultimul an al acestui obicei romantic(noi il practicam de fiecare Sf Valentin), deorece Sofia are acum doar 7 luni si inca nu intelege.Cele trei propuneri acopera, cred, majoritatea cerintelor in ce priveste micul dejun.Portiile sunt pentru patru persoane( ma gandesc si la cei mici), dar daca sunteti doar doi injumatatiti cantitatile.Sper sa va placa!Va pup si iubiti-va mult in fiecare zi!

margarete-cu-branza.jpgMARGARETE CU BRANZA-MIC DEJUN RAPID
-4 felii mai groase de franzela
-4 oua
-branza de burduf sau parmezan
-50 ml lapte

Mod de preparare
Feliile de franzela se stropesc cu lapte caldut.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In mijlocul fiecarei felii se face cuib, apasand cu degetele, unde se sparge cate un ou.Se presara pe langa cu branza si se dau la cuptor sa se rumeneasca dupa preferinta.Se pot servii cu legume crude sau muraturi.

 

pate-de-ficat-de-pui.jpgPATE DE FICAT DE PUI-MIC DEJUN COPIOS

-300 g ficatei de pui
-100 g unt+75 g pentru topping
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-1 lingurita mustar


-1 lingura smantana dulce
-sare, piper

Mod de preparare
1. Se pune untul la topit, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.Se prajesc putin in unt pana devin sticloase si se adauga ficateii curatati de pieliti.Se lasa pe foc potrivit, pana ficatul se gateste.
2.Se adauga mustarul, smantana si condimentele.Se amesteca, se opreste focul si se lasa sa se odihneasca putin.Se paseaza intreaga compozitie la robot, pana devine o pasta fina.Se pune in recipiente(sa fie cat de mici, de preferat sa se termine la o masa) si se lasa sa se raceasca putin.Se topeste untul si se toarna deasupra fiecareia pentru a impiedica pateul sa se usuce si sa devina negricios.Se da la rece si se serveste a doua zi sau dupa ce s-au racit complet.

clatite-cu-mere-caramelizate.jpgCLATITE CU MERE CARAMELIZATE-MIC DEJUN DULCE

Pentru clatite:
-150 g faina
-310 ml lapte
-2 oua
-20 g unt, topit+ pentru uns tigaia

Pentru mere caramelizate:
-40 g unt
-2 mere rosii
-55 g zahar brun
-80 ml frisca

Mod de preparare
1.Cerneti faina si faceti fantana in mijloc.Amestecati laptele cu ouale batute.Adaugati la faina, impreuna cu untul topit, putin cate putin.Se acopera bolul cu folie si se da la frigider pentru 30 de minute.
2.Intre timp se prepara merele.Se pune untul intr-o cratita cu fund dublu la topit.Se curata merele de cotor si se taie in sferturi.Se adauga la unt si se calesc 2-3 minute.Se adauga zaharul si frisca si se mai gatesc 1-2 minute.Se acopera sa ramana calde.
3.Se scoate aluatul si se pregatesc clatitele.Se servesc cate doua sau trei cu topping de mere caramelizate si laptic cald.

Sursa: 3sisterscooking.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii