Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul lui Basescu anunțat inca de acum 10 zile intr-un discurs pe care nu l-a ascultat nimeni

ro

25 Sep, 2009 15:45 1468 Marime text

Parlamentul lui Băsescu anunțat încă de acum 10 zile într-un discurs pe care nu l-a ascultat nimeni. Dar voi ce spuneți?

Ieri a fost o încleștare cum rar am mai văzut! Cred că doar la isteria stupidă a referendumului de suspendare a Președintelui nuam mai înregistrat asemenea reacții. Declarația lui Băsescu o știți. Cel mai tare m-a interesat reacția lui Iliescu, despre care eram sigur că o să ia foc. Și a luat...

Partea haioasă este că așa cum rezultă dintr-un articol de pe Hotnews, Băsescu i-a anunțat pe parlamentari de intenția sa încă de acum 10 zile. În discursul ținut în fața Parlamentului, pe care nimeni nu l-a ascultat, darmite să-l citească...

Citez: In mod aproape cinic, cu zece zile inainte de a anunta oficial referendumul, seful statului recurge iarasi la arma sa preferata si le comunica parlamentarilor ca prioritatea sa este trecerea la sistemul unicameral. Le vorbeste pe larg, cu argumente, dar nimeni nu da importanta urmatorului pasaj rostit pe 15 septembrie, intr-un discurs de doua ore tinut dupa asumarea raspunderii: "As enumera cateva dintre prioritatile pe termen mediu pe care eu le voi sustine cu argumente si public, si in relatia cu partidele, dar si in relatia cu Guvernul, pana la incheierea mandatului. 1. Reforma Constitutionala, necesara pentru trecerea la Parlament unicameral ...." (Vezi detalii aici) Nimeni nu banuieste insa ce urmeaza. Somnul care i-a cuprins pe alesi la discursul din 15 septembrie a continuat pana azi.

Intamplator sau nu, tema reducerii numarului de parlamentari se strecurase deja in spatiul public inca de pe 12 septembrie sub forma unei petitii on-line care gaseste rapid multi sustinatori. (Vezi detalii aici)

Seful statului reia tema si in alte iesiri publice. Nici o reactie. Joi, 24 septembrie, anunta referendum exact in ziua alegerilor. Lovitura imparabila. Populista, desigur. Discutabil gestul de a-l suprapune peste ziua alegerilor. Chiar imoral, veti zice. Politic vorbind, Basescu trage numai foloase. Are numai de castigat, nimic de pierdut. Am încheiat citatul.

Voi ce ziceți?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii