Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ori e Bal, ori la Spital

ro

25 Mar, 2010 13:42 2764 Marime text

cata_vdes.jpgCircul din cazul Voicu continua

Senatorii au acceptat cererea DNA de arestare a lui Catalin Voicu * Pesedistul a ajuns la mana magistratilor de la Inalta Curte, unde judeca Florin Costiniu, chiar cel care apare in stenogramele DNA * Mugur Ciuvica: Nu m-au convins de ce trebuie arestat * Stelian Tanase: Ma intreb ce este in partea nevazuta a icebergului

Senatorii au admis cererea DNA de arestare a pesedistului Catalin Voicu, acesta urmand sa se prezinte in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va stabili daca politicianul va ajunge dupa gratii. Dintre cele 112 de voturi, 70 au fost pentru, 40 impotriva si doua anulate. Interesant este ca Voicu va fi judecat de instanta a carei sectie civila este condusa chiar de Florin Costiniu, interlocutorul senatorului in celebrele stenograme DNA. Cert este ca in perioada urmatoare vom avea parte de un adevarat circ. Procurorii si actuala putere vor oferi un veritabil show folosindu-se de informatiile din dosarul Voicu, iar, de cealalta parte, senatorul va incerca sa scape de arest, folosindu-se de afectiunile de care sustine ca sufera.

Telefonul te baga in puscarie

Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, este de parere ca, prin acest vot, senatorii "au aruncat pisica in curtea justitiei". "A fost un vot politic, iar senatorii au ales sa arunce pisica in curtea Justitiei. Imaginea domnului Voicu este una deplorabila pe buna dreptate, dar mie personal nu mi-au demonstrat nimic acele stenograme. Nu m-au convins de ce trebuie arestat Catalin Voicu, in afara ca asa vrea domnul Basescu. Daca va fi arestat se va crea un precedent, caci orice convorbire telefonica va putea fi folosita in acest sens", ne-a declarat Mugur Ciuvica. 

"Ce este in partea nevazuta a icebergului" Stelian Tanase

La randul sau, Stelian Tanase considera ca senatorul Catalin Voicu trebuie cercetat in stare de libertate. "Cred ca un pic s-a dramatizat. Eu l-as fi lasat sa fie cercetat si judecat in stare de libertate. Nu era pericol sa fuga. El este un dealer, un traficant de influenta care nu isi lasa afacerile si fuge. Cei care au dorit sa-l aresteze au dat drumul pe piata la acele stenograme pentru a face atmosfera. Au creat o presiune, caci altfel nu stiu daca Senatul aproba cererea DNA. Din ce am auzit, aceste transcrieri nu sunt complete. Exista lucruri mult mai grave si nume mult mai importante. Ma intreb ce este in partea nevazuta a icebergului", ne-a spus Stelian Tanase. 

Internat la Universitar Catalin Voicu nu a fost prezent la dezbaterile din Senat, acesta aflandu-se internat la Spitalul Universitar. Dupa ce marti Comisia Juridica a Senatului a avizat favorabil solicitarea procurorilor anticoruptie, Catalin Voicu s-a internat la spital din cauza unei hipertensiuni arteriale. S-a externat in aceasta dimineata pentru a asista la dezbaterile din Senat, dar a ajuns din nou la spital, dupa ce i s-a facut rau la intrarea in Palatul Parlamentului. 

Sursa: Agentia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Roman 25 Mar, 2010 11:08 Cum naiba se intampla ca de cate ori este anchetat un politician acestuia i se face brusc rau.Nu vede ca este penibil,cat cred ei ca ne mai prostesc pe noi toti.Sa vina la judecata si sa stea pe scaun cu perfuzia in mana.Un om de rand(asa cum ne considera ei,de rand)nu ar avea parte de asa in schimb ei pot face ce vor.Cand sunt in functie si fura nu li se mai face rau.