Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu exista-n lumea asta frate ca al lui

ro

31 Jan, 2010 23:09 2181 Marime text

mircea_basescu_blog.jpgPentru cei ce nu stiu sau au deschis mai tarziu aparatele de radio (adica dupa '89), cam asa incepea un canticel tiganesc de pe vremuri, canticel ce vorbea despre iubirea fraterna, unul dintre cele mai nobile sentimente umane de la Castor si Polux incoace. Vazand insa ce face fratele presedintelui Basescu de la o vreme, gandul te duce mai curand la Romulus si Remus - fiindca personal, daca as fi avut un asemenea exemplar pagubos in familie, preferam sa-l zdrobesc sub brazda, chit ca nu iesea ceva pe potriva Romei. Nu ma refer aici la afacerea cu armamentul, care s-a dovedit o fasaiala deja clasica pentru Vulpoiul si Motanul presei romanesti (Rosca-Stanesc&Chireac). Ma refer la gura sloboda a domnului Mircea Basescu - observati ca numele asta te predispune sa debitezi tampenii, uitati-va doar la cine-l poarta: Badea, Geoana etc - si la faptele sale, dintre care ultima a fost, vorba lui Caragiale, "si mai boacana".

Inteleg ca e ceva nobil, crestinesc si spalator de pacate sa botezi un copil. Daca te cheama Popescu si-l botezi pe Ionescu nu e nici o nenorocire. Dar daca te cheama Basescu si botezi puradelul lui Bercea Mondialu', asta suna, cum ar fi zis un fost coleg de partid al dlui prezident, "ca dracu'" (Video minunat cu copilul botezat in apa sfanta pe care pluteau hartii de 50 de lei). Trecand peste amanuntul ilar ca pe fiica lui Mondialu' o cheama Formatia (probabil o fi fost omul in tinerete fan al formatiei Mondial, desi, dupa umila mea parere, putea sa-i zica fetei "Trupa Iris", ca suna mai feminin!) lucrurile sunt foarte serioase. Asocierea numelui Basescu cu un interlop vestit ca un cal breaz, cercetat in dosare fara numar-fara numar-fara numar la Parchet, numai bine n-o sa-i pice Realesului. Si asta intr-un moment cand oricum numele lui este asociat cu maneaua lui Gutza iar un mare menestrel al neamului, tare-n organul vocal, considera ca pe Basescu l-au votat doar curvele, tiganii si betivii. Chiar are nevoie de asa alai de botez, demn de curtea miracolelor, presedintele? N-are el destule pocinoage pe cap, de trebuie sa se roage acum si "Fereste-ma, Doamne, de frate-meu, ca de Hrebe ma feresc singur?" Chiar un astfel de "botez in familie" ii mai trebuia?

Iar basmele debitate de don Bercea, cu "ne-am intalnit intamplator intr-o benzinarie si i-am cerut sa-mi boteze nepotul" sa le spuna el la foc de stabor, seara, sa adoarma dancii mai usor. Nici un om cu capul pe umeri nu le-ar crede. De aceea zic ca, daca tot era amator de fapte crestinesti, Mircea Basescu putea nasi puradelul unui tigan amarat din Corocaiesti, care-si castiga painea carand fiare vechi cu caruta trasa de o martoaga de leat cu Rosinanta. Dar pesemne carutele nu circula prin benzinarii...

Sursa: reportervirtual.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii