Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nastase se retrage, in gluma? Diaconescu e preluat de tandemul Hrebenciuc-Vanghelie!

ro

26 Jan, 2010 15:49 1473 Marime text

Am spus că vreau să stau să mă lămuresc ce se întâmplă în PSD. şi am avut dreptate, pentru că ce era valabil în weekend, a devenit istorie luni. Înţeleg că Năstase nu mai candidează, că Diaconescu e susţinut de Vanghelie şi Hrebenciuc (care ne-a anunţat, cinic, că el este tot timpul în tabăra câştigătoare), iar de soarta lui Geoană nu se mai interesează nimeni. Un Geoană, din ce în ce mai patetic, aşa cum am citit şi în transcrierea de la emisiunea de la A3. Un preşedinte de partid care nu reuşeşte să ascundă perspectiva eşecului, ce-l aşteaptă după colţ. Citez din Geoană:

"Au existat voci care au spus să păstrăm mandatul meu pînă când expiră mandatul de patru ani. Astăzi, prin ceea ce am sugerat, eu mi-am pus centura în ring. Erau şi alte variante de joc politic. Prima ar fi fost depunerea mandatului, dar era puţin contradictoriu cu ceea ce am spus, şi anume frauda masivă. Prima tentaţia a fost ca în seara în care s-a anunţat altceva, să renunţ. Nu e ochestiune de lipsă de onestitate din partea mea. Apoi aveam o formulă mult mai simplă de a scăpa de acest tir, aceea de a da vina pe organizaţiile care au pierdut. Dar am considerat că e nefiresc şi nebărbătesc ca înainte să avem o disucţie serioasă cu toate organizaţiile să arunc vina. (...) Unii care au stat pe margine şi ne-au boicotat în campanie şi au fost în mod clar în altă barcă, vin acum şi dau sfaturi."

* Dl. Dragnea poate să îşi continue funcţia de secretar general, pentru că e un lider puternic, e un coleg experimentat. Nu ştiu cine ar trebui să fie preşedintelele consiliului Naţional fiindcă nu sunt în faza de a împărţi funcţii. Eu încerc să îi conving pe colegii mei să încercăm că impunem cea mai bună chipă pe care o poate da partidul, cu Ponta, Diaconescu, cu liderii importanţi de organizaţii cum ar fi Nica de la Galaţi, Toma de la Olt, cei de la Argeş, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea. Evident că mi-aş dori să văd aceşti oameni alături de mine. Eu doresc să punem în faţa opiniei publice liderii cei mai buni pe care îi găsim, dar nu vreau să facem portrete robot. Obligaţia mea este să punem cu toţii, de la Năstase, la Iliescu, la Geoană, noi trei avem obligaţia principală să încercăm să încurajăm cea mai bună echipă pe care o poate da PSD-ul astăzi. Eu nu cred că nu prindem 2010 cu acest guvern în picioare pentru că o să fie jale în agricultură."

Despre relaţia cu PNL:

* "Cred că e important să nu ne atomizăm, dar aş îndrăzni să încurajez un anumit tip de competiţie încercând să păstrăm un proiect comun, strategic. Avem un scop comun, apărarea democraţiei, apărarea unor relaţii între lideri. Eu sper să existe pragmatism şi luciditate."

* Despre candidatura lui Cristian Diaconescu: "democratică şi legitimă. Eu mă cunosc cu Cristi Diaconescu de mulţi ani de zile. Eu cu Cristi voi rămâne întotdeauna într-o relaţie amicală şi cordială."

* Despre candidatura lui Miron Mitrea: "O parte a unui joc orchestrat de Cotroceni"

* Despre candidatura lui Adrian Năstase: "legitimă şi democratică, are tot dreptul dacă se hotărăşte să facă un asemenea pas. Dar sunt convins că înainte de a se lansa, vom avea o discuţie între noi ca între colegi şi prieteni şi ne vom consulta."

Sursa: danandronic.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii