Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îngheţata de pe trotuar O, dulce dramoletă

ro

18 Jul, 2011 16:52 2284 Marime text

melt1-300x225.jpgAţi văzut vreodată o îngheţată întinsă pe trotuar? Normal că aţi văzut, probabil sunteţi chiar una dintre loazele alea cu degetele rare, cărora le cad tot timpul lucrurile din mână.

O îngheţată însă, poate zăcea topită pe asfalt nu doar din neatenţia fostului posesor, ci şi din alte motive, depinde cum priveşti problema.

Dacă eşti pesimist îţi imaginezi probabil scenariul conform căruia un copil merge la magazin cu ultimii bănuţi, strânşi de prin toate buzunarele şi-şi cumpără o îngheţată pe care o desface cu mâinile-i tremurânde de poftă, dar cu numai doi centimetri înaintea buzelor face o manevră greşită iar aceasta îi pică pe jos, spre nefericirea şi disperarea lui şi fără a mai avea vreo şansă de a o recupera sau de a-şi cumpăra alta.

Dar de ce atâta tragedie? De ce să gândim negativ? Eu cred că o îngheţată o poate sfârşi pe asfalt şi fără suferinţă: oricine poate merge oricând să-şi ia o îngheţată, poate gusta din ea şi poate constata că este mult sub aşteptări şi că şi-ar fi dorit cu totul altceva, iar în secunda următoare o poate arunca scârbit pe trotuar argumentând: "Baga-mi-aş .... în ea de îngheţată, este mult sub aşteptările mele şi mi-aş fi dorit cu totul altceva!" Şi astfel toată lumea ar fi fericită.

www.dailycotcodac.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii