Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experiente cu bugetarii care fac greve

ro

28 Oct, 2010 14:58 1270 Marime text

bugetari.jpgAcest articol este scris din cauza mitingurilor de ieri şi a faptului că bugetarii de la noi se tot plâng. Încep prin ce am trecut la administraţia financiară de pe strada Tulcei.

Anul trecut am cumpărat o maşină şi am fost să o declar, aşa cum este normal. Că na, suntem oameni ok, plătim impozit. Am ajuns cu actele la administraţia financiară, am stat la coadă, am ajuns la ghişeu..după aproximativ 20 de minute eram cu maşina declarată, toate bune şi frumoase.

În ianuarie 2010, am fost iar acolo pentru a scoate un act cu ajutorul căruia să pot vinde maşina. Am stat iar la coadă, ajung la ghişeu şi...surpriză:
Dumneavoastră nu figuraţi la această adresă, aşa că nu puteţi să scoateţi un astfel de act
Poftim ? Fucking shit!
Cum am putut declara maşina pe o adresă, dacă eu nu figurez pe acea adresă ? Cum ???

După nervi, înjurături, completat declaraţii şi alte căcaturi, am rezolvat treaba. Am vândut apoi maşina şi m-am întors să o radiez.

Pe la încputul verii am fost să plătesc impozitul. După ceva timp de stat la coadă:
Da, aveţi atât, plus 50 lei de la maşină.
Poftim ? Pe bune, zic, sunteţi idioţi rău...am radiat maşina de la începutul anului.
La noi nu apare!
Păi la voi, mă idioţilor, am radiat-o!

În fine, nu mi-am mai bătut capul şi nici nu o mai fac. Tot am amintit de stat la cozi. Erau doar două ghişee deschise şi în biroul mare din spatele lor erau 16 alţi angajaţi. Am avut timp să-i număr, că printatul unei chitanţe durează cam 20 de minute, nu-i de joacă cu aşa ceva.

Trec la un alt caz al unei amice care a fost ieri la miting în Bucureşti pentru că e bugetar şi are salariul mic. Tipa stă destul de mult pe net de la muncă şi i-am zis că în condiţiile astea nu are de ce să se plângă. Răspunsul ei a fost că dacă ea îşi face treaba, de ce nu are voie să stea pe net ?

Presupunem că treaba o faci în două ore şi încă o oră o stai pe net. De ce, atunci când ai terminat o treabă, nu te apuci de alta pentru a fi eficient şi a merita un salariu mai mare ? De ce trebui să stai pe net, pe banii mei?! Adică eu, contribuabil, te plătesc să stai pe Facebook ? Şi tot tu te plângi că ai salariul mic ?

Tuturor bugetarilor care mi s-au plâns le-am zis să-şi caute altceva de muncă pentru că sunt o grămadă de joburi disponibile. Răspunsul tuturor a fost: "Păi cine mă angajează pe mine ?"
În condiţiile în care nu ai nicio experienţă relevantă şi nu îţi place să munceşti, normal că nu te angajează nimeni. Pentru că tu eşti un nimeni!

Şi să vă mai zic două mici chestii:
1. Alaltăieri am văzut o femeie (grasă şi blondă) care a plecat de la miting, unde protestase faptul că are salariul mic, într-un X6!! Dă-te-n....
2. Cu ceva timp în urmă, un tip de prin consiliul judeţean sau local, se plângea că are salariul doar 7 milioane. Partea interesantă este că făcea asta îmbrăcat cu un pulover Lacoste care costă 6 milioane!! Dă-te şi tu în...

Nu zic că este o situaţie roz în ţară. Chiar e una foarte maro, mi-am şi încercat norocul cu emigrarea (unii dintre voi ştiţi), dar nu consider că este vina lui Boc sau a lui Băsescu pentru ce se întâmplă. Este vina tuturor oamenilor politici de la revoluţie încoace. Nici măcar unu nu a făcut o treabă cât de cât ok.

Facem mitinguri acum unde fluturăm un steag şi ţipăm Jos Guvernu...şi ? Ce rezolvăm ? Absolut nimic.

Sursa: www.constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii