Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:47 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CARTEA ZILEI Patrick Bet-David - Fă imposibilul

ro

29 Dec, 2014 00:00 2188 Marime text


   Astăzi revin cu o nouă prezentare a unui volum de excepție scris de un domn cu o experiență de viață uluitoare. Atunci când facem un blilanț al realizărilor noastre dar ne facem planu pentru un mai bun cu realizări pe care le dorim pentru noi și pentru cei dragi nouă. Ceea ce vă propun pentru lectură astăzi reprezintă un excelent manual despre cum să ne organizăm viața și cum să fim eficienți. Este o pregătire pentru un nou început reprezentat, la intervale de timp, de un nou an. Autorul Patrick Bet-David a plecat cu familia din Iranul anilor 1990, pe atunci dominat de conflicte militare și și de revoluție. Cu o moștenire genetică asiriană dar și armeană autorul petrece anii copilăriei în țara natală până la 12 ani când familia sa ia decizia de a emigra în Statele Unite ale Americii. Cu origini armene şi asiriene, Patrick Bet-David s-a născut şi a crescut în Iranul afectat de revoluţie. A emigrat cu familia în Statele Unite în 1990, pe când avea 12 ani. Despre acest episod vorbește la începutul cărții, când autorul le mulțumește părinților pentru generozitate și despre șansa pe care i-au dat-o părăsind Iranul și de a-l aduce în țara tuturor posibilităților.  Părinții săi Diana și Gabreal Bet- David reprezintă pentru autor cele mai deosebite ființe din această lume  pe care își dorește să-i reprezinte cu demnitate și mândrie. Descriind povestea persoanelor valoroase din viața lor Patrick își prezintă tatăl ca fiind eroul lui datorită calităților deosebite pe care Gabreal Bet-David le avea.                                                                                                                                                                  
   Evocând drumul până în Statele Unite autorul ne destăinuie că acesta însemnat o călătorie dificilă însă această efortul a meritat din plin. Odată ajuns în S.U.A. a experimentat mai multe profesii printre care amintim perioada în care a servit ca militar sub drapelul Armatei Statelor Unite căreia i s-a alăturat în 1997. În cadrul forțelor militare Bet-David a activat în cadrul  Diviziei Aeriane Aeropurtate101. Demisionând din armată autorul s-a implicat în industria serviciilor financiare. În octombrie 2009 a lansat compania People Helping People (PHP), previzionând și concepând crearea unui alt gen de firmă destinată serviciilor financiare. În doar doi ani, PHP a ajuns să aibă peste 5 500 de asociaţi în 33 de state americane, dublându-şi mărimea în fiecare an. PHP a  fost recu­nos­cută ca una dintre companiile de servicii financiare cu cea mai rapidă evoluţie din  Statele Unite.
     Datorită calităților de antreprenor şi consilier financiar, a fost numit un om al renaşterii și pentru  ideile sale interesante privitoare la politică, sport, istorie și viaţă. De cincisprezece ani vorbeşte în cadrul conferințelor susținute pe teme  extrem  de importante în faţa a zeci de mii de participanți. Scopul său principal îl reprezintă educarea americanilor în legătură cu finanţele personale și cu proiectel pe care urmau să le dezvolte.
 
 Autorul a avut mai multe revelații printre care și cele despre religie și spirit. Lecțiile sale atrag prin generozitate și pragmatism. Ne vorbește despre modul în care trebuie să ne ordonăm viitorul și să nu renunțăm la planurile noastre niciodată. Autorul ne educă cum să depășim mentalitatea ezitantă și excesiv de precaută și ne asigură că vom descoperi clar destinația pe care o țintim. Cărțile de acest gen sunt adevărate lecții de viață. Pentru noi cei care iubim lectura reprezintă un moment important de reflecție și de inițiativă. De asemenea, Patrick Bet-David întreţine o activitate bogată pe blogul său şi a scris numeroase articole pe teme financiare.  De asemenea, Patrick Bet-David întreţine o activitate susținută pe blogul său şi a scris numeroase articole pe teme financiare. Scopul său principal este să-i educe pe americani în legătură cu finanţele personale. Cu toate acestea cartea de astăzi mi se pare interesantă și dint-un alt motiv acela că este un mod excelent în care trebuie să gândim și să acționăm în viața noastră de zi cu zi. Lectură plăcută !

Patrick Bet-David, Fă imposibilul, Editura Curtea Veche Publishing, Colecția Cărți Cheie, București, 2014.

Ti-a placut articolul?

Comentarii