Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Iubim o viață întreagă?– Ce ține cuplurile împreună

ro

15 Dec, 2021 08:22 1224 Marime text
Căsnicia este cea mai importantă călătorie pe care poate să o întreprindă un om”. Când a scris această cugetare, Kierkegaard nu a prevăzut cât de multe variabile se vor schimba de-a lungul timpului, ca de pildă scopul, durata și rezultatul călătoriei. Mai mult de o treime din cuplurile căsătorite astăzi vor ajunge să se despartă sau să divorțeze.


Nici măcar în mediul rural divorțul nu mai este privit ca o catastrofă. Celebritățile din politică și din showbiz lasă impresia că unul, două, trei divorțuri fac pur și simplu parte din viață. Și de la unul la trei nu este așa de mare diferență, având în vedere că riscul de divorț crește considerabil în cazul celor recăsătoriți. Există chiar o caricatură cu un preot care o întreabă pe mireasă: „Vreți să-l luați pe acest bărbat de prim soț?“.

Pe de altă parte, căsniciile nefericite pot fi uimitor de stabile. Aceste cupluri, numite de sociologi „statornicii nefericiți“, rămân împreună din motive diverse: din obișnuință, pentru bunurile comune, pentru copii, din cauza interdependențelor sau chiar de frică să nu rămână singuri. Așadar, durata unei căsnicii nu este un criteriu în sine pentru succes. Dar încrederea și deschiderea, afecțiunea și angajamentul celor doi parteneri și, mai presus de orice, toleranța și acceptarea se numără printre condițiile unei relații fericite și de lungă durată.Autorii acestei cărți ne explică exact ce presupune fiecare și cum le putem implementa cu succes în viețile noastre. Cei doi pornesc de la rezultatele unui studiu la care au participat peste 600 de cupluri; testele folosite în cadrul studiului sunt incluse în volum și le puteți completa.Acestea sunt doar o parte dintre întrebările pe care ni le punem cu toții și la care veți găsi răspunsurile lecturând cartea:

-          De ce rămânem în relațiile de lungă durată?

-          Reacționăm corect în timpul certurilor?

-          Ce este mai important: ca cei doi parteneri să fie compatibili de la bun început sau să fie dispuși să conlucreze pentru fericirea în cuplu?

-          Ce rol joacă așteptările și pretențiile în cuplu?

-          În ce măsură este influențată armonia în cuplu de scurgerea timpului și de schimbările prin care trec cei doi parteneri?


Și, mai ales… ce menține vie dragostea?


Sursa foto-text: Editura All 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii