Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Respiră ca un ursuleț. Mindfulness pentru copii

ro

09 Jul, 2022 08:40 1724 Marime text
Respiră ca un ursuleț. Mindfulness pentru copii30 de exerciții de concentrare, oricând, oriunde

Această carte fermecătoare cuprinde exerciții de meditație simple, hazlii și captivante, menite să îi ajute pe cei mici să se simtă calmi și încrezători, să se concentreze cu ușurință și să se încarce cu energie pozitivă. Atenție, efectele sunt aceleași și pentru adulții care practică mindfullnessul alături de copiii lor!

Copiii de astăzi cresc într-o lume complicată. Sunt și ei angrenați în programul solicitant al fiecărei zile, alături de adulți, iar după vârsta de 6 ani se adaugă presiunea școlii și a temelor. Expunerea la tehnologie îi determină să se simtă înstrăinați de ei înșiși. Nu este de mirare că se pot simți copleșiți de stres și cuprinși de tot felul de anxietăți.

Ți-ar plăcea ca micuțul tău să fie mai calm, mai concentrat, să reacționeze adecvat în fiecare situație, să se odihnească bine și să învețe cu ușurință lucruri noi? Soluția este mindfulnessul – deprinderea de a trăi, clipă de clipă, pe deplin prezent. Copiii care practică mindfulnessul reușesc mult mai bine să se autoregleze emoțional și își îmbunătățesc abilitățile sociale. Se bucură de un somn odihnitor și de o mai bună imagine de sine. Iar beneficiile nu se opresc aici! Se adaugă o mai mare putere de concentrare, un nivel scăzut de anxietate și depresie, precum și rezultate mai bune la învățătură.

Exercițiile de mindfulness create de Kira Willey sunt deopotrivă simpatice și relaxante. Atât micuții, cât și adulții din viețile lor vor îndrăgi activitățile din paginile acestei cărți și se vor distra de minune. Odată ce descoperă că pot deține controlul asupra propriului corp prin intermediul respirației, copiii vor reuși să se transpună într-o stare de conștientizare și de optimism oricând, oriunde. Pentru că scurtele exerciții de meditație propuse de Kira Willey pot fi repetate în orice context. În mașină, în sala de clasă, acasă, chiar și pe terenul de fotbal.

„Mindfulnessul nu trebuie să fie complicat. Nu aveți nevoie de vreo pernuță pentru meditație, de clopoței sau de bețigașe parfumate! Și nici nu e cazul de explicații lungi în care să demonstrați copiilor de ce sunt atât de valoroase exercițiile de mindfulness. De fapt, cu cât folosiți mai puține cuvinte, cu atât mai bine! Pur și simplu, începeți să respirați. Împreună. Ca niște ursuleți. Și vedeți ce se întâmplă!” – Kira Willey


Sursa foto-text: Editura All 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii