Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Alexandru "Mazare nu avea numar la poarta si acum are hoteluri"

ro

13 Jun, 2008 20:00 1567 Marime text
1213363254.jpg

Interviu acordat de liderul Partidei Rromilor, aspirant la sefia Primariei Constanta

Candidatul la fotoliul de primar al Constantei din partea Partidei Rromilor, Mircea Alexandru, nu crede ca are sanse sa demoleze mitul actualului edil. Spre deosebire de contracandidatii lui, nu-si pune mari sperante in alegerile din iunie 2008, dar se declara multumit de faptul ca, de aceasta data, voturile rromilor nu vor mai ajunge la PSD.

- Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


Ideea a fost a noastra, a comitetului, fiindca in 2004 am fost mintiti de PSD. Trebuiau sa fie consilieri doua persoane. Si am hotarat ca voturile noastre, ale rromilor, sa nu se mai duca la partidele politice. Ne-a interzis sa ne depunem listele proprii, ne-a mintit, pana in ultima clipa, ca vom fi consilieri locali, daca vom merge pe listele lor. S-a facut un protocol la nivel judetean, prin care toti rromii din Constanta au votat cu PSD. Si am hotarat ca voturile noastre, ale rromilor, sa nu se mai duca spre partidele politice. Iar anul acesta, niciun rrom nu va vota cu PSD. Niciunul.

- Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


Pe mine ma avantajeaza faptul ca sunt rrom si ei ma vor vota suta la suta pe mine. Foarte multi romani pe care ii am prieteni, din municipiul Constanta, ma vor vota.

- De care dintre ei va temeti? Si de ce?


Nu e vorba despre contracandidati, ci despre voturile pe care le vom lua in municipiul Constanta, si vor fi peste 10.000. Eu sper ca vom avea vreo 15.000 de voturi, pentru candidatura mea la Primaria municipiului Constanta. Si 15.000 de voturi este un numar foarte mare. Sunt sigur mie la mie ca voi obtine aceste voturi. Daca noi am fi mers cu PD-L, domnul Onaca intra in turul doi. Dar nu am putut colabora din cauza domnului Stelian Dutu, care a fost dat afara.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Nu, asta e absurd, sa exprim acum. Eu nu candidez ca sa ies primar, ci ca voturile noastre sa nu se duca in alta parte, mai ales la PSD.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Daca va fi turul doi, vom merge cu PD-L. Vom da voturile PD-L-ului.

- Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


Noi nu facem politica. Noi ne ocupam doar de problemele sociale pe care le avem.

- Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


La intrebarea asta nu pot sa raspund, pentru ca nu am nicio sansa sa ies primar.

- Cati bani cheltuiti in campanie?


Bani nu prea avem de unde lua. Toti membrii Partidei Rromilor am facut cheta si am strans opt milioane de lei vechi.

- De la cine sunt?


Din fondurile noastre. Din proprie initiativa, am impartit fluturasi prin cartierele pe unde sunt comunitati de rromi. Prin Palazu Mare, Palas.

- Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


Nu am cum sa va raspund, pentru ca noi nu speram la o asa titulatura. Dar vreau sa va spun ca Radu Mazare, de opt ani, nici nu a pus piciorul in primarie. Intrebati pe orice constantean cine a reusit sa intre la dansul in audienta. Eu dau oricat sa-mi spuna cineva ca a fost primit la dansul in audienta. Pe rromi nici la usa nu-i primeste. Este un rasist infocat.

- Ce proiecte veti bloca din cele ale lui Mazare?


Nu dansul face proiectele. Are cateii lui acolo, care lucreaza pentru el. Este nevoie de programe pentru oamenii care sunt dati afara din case, care dorm pe strazi, copiii care sunt ai nimanui.
Nu sunt de acord cu constructiile lui Mazare. Vreau sa va spun ca 70% din municipiul Constanta e al lui. In '90 nu avea numar la poarta si acum are hoteluri, magazine, restaurante.

- Este Mazare un mit?


Un mit pentru alegatorii dansului, dar pentru noi, nu inseamna nimic. Inseamna un parvenit care a venit din Bucuresti si a facut legea in Constanta.

- Poate fi demolat mitul Mazare?


Bineinteles. Dar partidele politice nu vor sa scoata la inaintare un alt om politic. Eu zic ca, in Constanta, exista oameni politici mai tari ca Mazare. Exemple nu pot sa va dau pentru ca toate partidele politice de la ora actuala sunt manjite de el. Le-a oferit, la Mamaia, magazine, restaurante, si va dati seama ca toate partidele politice tin cu el. In mod sigur, va iesi, si anul acesta, primar.

- Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dumneavoastra?


E cam greu de spus fiindca v-am zis, de la inceput, ca noi nu... Mi-as dori sa fie case pentru oamenii care sunt dati afara abuziv, pentru cei care nu au un loc de munca... copiii de rromi care nu se duc la scoala. Ar trebui un proiect pentru a putea face studiile elementare si asa mai departe. Asta ne trebuie. Sunt enorm de multi rromi fara casa. Daca vedeti, zi de zi, vin oameni si se plang aici si nu mai avem putere sa-i sprijinim.

- Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


PSD, PD-L si PNL.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii