Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L unicul partid cu platforma electorala pentru PE

ro

22 May, 2009 16:01 860 Marime text
„În respect faţă de Zilele Constanţei", capul de listă pentru europarlamentare din partea PD-L, Theodor Stolojan, s-a aflat ieri aici alături de colegi de partid şi de localnici. 

Într-un sondaj recent efectuat de PD-L în care au fost incluse şi numele celorlalte persoane ce deschid listele pentru euroalegeri, Theodor Stolojan apare drept candidatul cu cea mai mare credibilitate în rândul românilor. „Theodor Stolojan se bucură de cea mai mare încredere, mult peste Adrian Severin (PSD), Norica Nicolai (PNL) sau CV Tudor (PRM). Experienţa de europarlamentar şi cea politică pe care le are sunt principalele atu-uri pentru care consider că vom câştiga aceste alegeri", a declarat preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias. Introducerea fiind făcută, Stolojan a anunţat că sâmbăta viitoare întreaga conducere PD-L va fi la Constanţa pentru a participa la lansarea regională a candidaţilor la Parlamentul European, penultima acţiune de acest gen organizată de democrat-liberali la nivel naţional. Referitor la scrutinul din 7 iunie, el a rugat jurnaliştii să capaciteze oamenii să meargă la vot întrucât ar fi neplăcut ca România să se afle printre ţările cu cea mai scăzută participare. „O prezenţă mai mare decât media ar arăta că punem preţ pe instituţiile europene, pe faptul că suntem cetăţeni europeni şi înţelegem că în PE se iau decizii care ne privesc direct ", a subliniat Stolojan. În acelaşi context, europarlamentarul PD-L a insistat pe informarea alegătorilor asupra faptului că pot vota oriunde s-ar afla, nu doar în localitatea de domiciliu.

Priorităţile europarlamentarilor PD-L

Pe lângă lista de candidaţi, „ce au dovedit rezultate în activitatea profesională şi în cea publică", Theodor Stolojan a menţionat că PD-L este singurul partid cu o platformă electorală pentru PE „bine gândită şi întocmită după consultarea multor personalităţi". Potrivit prim-vicepreşedintelui PD-L, platforma cuprinde priorităţile României care „trebuie promovate şi apărate de europarlamentari" şi o enumerare de teme europene ce sunt, totodată, „probleme ale românilor ce pot fi rezolvate cu sprijin UE". Printre priorităţile viitorilor eurodeputaţi ai PD-L au fost incluse: menţinerea şi crearea de locuri de muncă, folosirea deplină a fondurilor UE, asigurarea românilor că se pot bucura de toate drepturile ca cetăţeni europeni, intrarea României în zona euro şi prevenirea punerii ţării într-o poziţie defavorabilă în UE în privinţa alocării şi folosirii fondurilor europene prin neîndeplinirea angajamentelor asumate în momentul integrării.

După întâlnirea cu presa, Theodor Stolojan a participat, alături de colegii tomitani la un marş pe străzile din centrul municipiului Constanţa şi la o şedinţă a Colegiului Director Judeţean lărgit ce a avut ca principală temă mobilizarea totală a activului de partid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii