Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragomir „PNL nu reactioneaza la comenzi"

ro

23 May, 2009 01:00 666 Marime text
Potrivit unor zvonuri, preşedintele PNL Constanţa şi liderul grupului parlamentar din Senat ar fi pe lista celor ce-şi vor pierde funcţiile 

Venirea la şefia PNL a tandemului Crin Antonescu - Ludovic Orban a adus, în rândul unor liberali, speranţa că vor apărea schimbări şi în structurile de conducere de la nivel judeţean.

La Congresul Extraordinar al PNL, noua conducere a partidului a avut sprijinul a 27 de organizaţii judeţene şi de sector. Inevitabil, în rândul liderilor celorlalte filiale, care îl preferau pe Călin Popescu Tăriceanu, nesiguranţa păstrării poziţiilor şi-a făcut loc. Situaţia este cu atât mai mult explicabilă cu cât şapte preşedinţi de organizaţii au fost până acum înlocuiţi, iar alţii se aşteaptă să aibă aceeaşi soartă. Oficial, scopul acestor „permutări" ar fi  eficientizarea activităţii de partid într-un an cu dublă miză electorală. Neoficial, voci din PNL susţin că motivul real ar fi asigurarea unui vot favorabil în Consiliul Naţional Executiv.

Printre cei ce ar urma să fie „decapitaţi" au apărut şi numele preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, şi a liderului grupului parlamentar liberal din Senat, senatorul Puiu Haşotti. Contactaţi telefonic, ambii au confirmat că  nu au emoţii privind o eventuală schimbare a lor din funcţiile deţinute în prezent. Potrivit Regulamentului de funcţionare şi organizare a Senatului, schimbarea lui Puiu Haşotti ar putea surveni abia în sesiunea din toamnă. Însă, liderul grupului parlamentar PNL din Senat a ţinut să specifice: „la liberali şefii de grup sunt aleşi pentru întreaga legislatură".

Are susţinerea celor de la centru

„Nu mă iau după zvonuri şi nici nu acţionez în funcţie de ele", ne-a declarat preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir. Pentru a cunoaşte exact cum stau lucrurile, Dragomir ne-a confirmat că a avut o discuţie atât cu prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi preşedintele Crin Antonescu, precum şi cu responsabilul zonal. „I-am întrebat dacă poziţia personală adoptată la congres i-a deranjat sau presupune o retragere a mea. Mi s-a răspuns «Nu». Mi s-a spus să-mi continui activitatea pentru că am toată susţinerea", ne-a declarat preşedintele PNL Constanţa. În opinia lui Dragomir, aceste zvonuri care circulă în presă sunt doar speculaţii şi, „probabil, gândirea unor oameni mărunţi din partid".

Referitor la o posibilă redare a ştafetei, liderul liberal a menţionat că asta se va produce statutar şi în urma voinţei colegilor de partid. „Această schimbare va fi doar în cadrul Conferinţei Judeţene de alegeri. PNL nu reacţionează la comenzi", a subliniat preşedintele organizaţiei judeţene PNL, deputatul Gheorghe Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii