Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perioada-cheie Constructia unei societati multilateral dezvoltate

ro

23 Sep, 2009 03:14 1231 Marime text

perioada_cheie.jpgÎn momentul de faţă, China se află în perioada-cheie de reformă şi dezvoltare, confruntându-se cu tot felul de contradicţii şi cu noi provocări. În comparaţie cu alte ţări dezvoltate, productivitatea şi nivelul ştiinţific şi tehnologic sunt încă înapoiate. PIB-ul pe cap de locuitor este încă scăzut, iar cantitatea resurselor pe cap de locuitor este deficientă. Structurile duale ale mediilor urban şi rural încă nu s-au schimbat. Încă mai există 30 de milioane de fermieri fără suficiente alimente şi îmbrăcăminte, iar 23 de milioane de locuitori din mediul rural au nevoie de alocaţii de sprijin. Prin urmare, sarcina îmbunătăţirii sistemului economic de piaţă socialist este una extrem de grea.

Noua conducere colectivă centrală, avându-l pe Hu Jintao secretar general, luând în considerare situaţia, privind în viitor şi ţintind sus, înalţă marele stindard al teoriei lui Deng Xiaoping şi importantele cugetări ale celor „trei simboluri", stabileşte şi îndeplineşte „Perspectivele ştiinţifice de dezvoltare" orientate către popor.

Timpurile se schimbă, iar situaţia obligă China să facă eforturi mai mari. Au trecut 60 de ani de când China celebra faptul că „poporul chinez s-a răsculat", după cum proclama preşedintele Mao; 60 de ani mai târziu, poporul chinez este mândru de prosperitatea ţării sale. La cel de-al XVI-lea Congres Naţional al PCC, s-a avansat ideea că, până în 2020, China îşi va atinge scopul de a fi construit o societate multilateral dezvoltată, iar venitul anual pe cap de locuitor va ajunge la 3.000 de dolari.

Cei 60 de ani de dezvoltare reprezintă doar preludiul unei mari simfonii care, pe viitor, va răsuna din China în jurul lumii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii