Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tit Liviu Brăiloiu - „Noi spunem fiecărui român «crezi că viitorul tău este acasă!». Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc”

ro

05 Dec, 2016 00:00 2220 Marime text
Tit Liviu Brăiloiu este membru al Partidului Social Democrat de peste zece ani, a fost prefect al judeţului Constanţa şi are o bogată experienţă în antreprenoriat. S-a perfecţionat în economie politică, drept civil şi penal, comerţ internaţional, cooperare economică internaţională şi tranzacţii internaţionale. Consideră că a ajuns într-un moment al vieţii în care a atins maturitatea politică necesară pentru a schimba în bine societatea românească, iar din experienţa de până acum a înţeles că doar din Parlamentul României lucrurile se pot îmbunătăţi în mod fundamental la nivel naţional. Doreşte să se implice în mod activ în promovarea de proiecte şi programe care să facă din România un stat puternic, performant, care să răspundă nevoilor cetăţeanului.     
 
Partidul Social Democrat a prezentat un program amplu cu soluţii pentru fiecare domeniu în parte. Dacă PSD va intra la guvernare, ce rezultat pe termen scurt aşteptaţi în urma aplicării acestui set de măsuri?
 
Tit Liviu Brăiloiu: Cred în nevoia unui program comun, a unui program puternic, aşa cum este programul de guvernare al Partidului Social Democrat. Noi spunem fiecărui român: crezi că viitorul tău este aici, acasă! Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică, în regiune şi în Uniunea Europeană.
 
O cercetare de piaţă recentă arată că o treime dintre români spun că în 2016 nu au reuşit să economisească, iar peste jumătate de milion dintre ei trăiesc în aşa-numitele ghetouri urbane. Ce a cauzat această involuţie?
 
Tit Liviu Brăiloiu: Din păcate, ultimul an a fost unul pierdut din perspectiva ridicării nivelului de trai al românilor. Guvernul Zero, incompetent şi lipsit de experienţă, a fost un eşec: zero fonduri europene atrase, recolte pierdute pentru că fermierii au primit subvenţiile cu opt luni întârziere, iar preţul medicamentelor a rămas ridicat, pentru ca marile companii farmaceutice să beneficieze de asta. În loc să ducă creşterea economică în buzunarele românilor, Guvernul Cioloş a dus-o în buzunarele marilor companii străine, care au primit ajutor de la stat şi contracte. Cu toate acestea, multe dintre aceste companii continuă să îşi plătească angajaţii cu salariul minim. Un nou guvern de tehnocraţi după alegeri ar însemna patru ani pierduţi pentru România.
 
Care este mesajul pe care doriţi să îl transmiteţi electoratului în perspectiva alegerilor din 11 decembrie?
 
Tit Liviu Brăiloiu: Ţara noastră are o şansă mare să devină un membru prosper al Uniunii Europene, o ţară în care fiecare familie să trăiască „visul european” aici, acasă. Avem un potenţial uriaş de a dezvolta economia în zona de IT, în agricultură, în industria manufacturieră, în industria auto sau alimentară. Cu toate acestea, pentru mulţi români această perspectivă este încă îndepărtată. Sunt regiuni în care sărăcia sau accesul nemulţumitor la educaţie şi sănătate face ca viaţa românilor să fie o luptă. Prea mulţi români încă trăiesc de pe o zi pe alta, pentru că nu le ajunge salariul. Românii merită mai mult iar eu cred în România!

Ti-a placut articolul?

Comentarii