Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea ALDE pentru constănţeni - investiţii, un minister al repatrierii şi administrarea corectă a Portului Constanţa!

ro

07 Dec, 2016 00:00 2434 Marime text
Copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au fost prezenţi la o conferinţă de presă la Constanţa, iar înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor, au discutat cu membrii din organizaţia judeţeană şi le-au cerut să se mobilizeze pentru ziua votului din 11 decembrie.
 
Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să precizeze că este apropiat în mod special de oraşul Constanţa, deoarece mama lui este de la malul mării. De asemenea, acesta a vorbit despre propunerea ALDE de înfiinţare a unui „minister al repatrierii”, care să ia măsuri concrete pentru românii care vor să se întoarcă în ţară, dar şi despre faptul că ALDE este singurul partid care astăzi are curajul să vorbească deschis de necesitatea apărării drepturilor omului şi individului din România.
 
La rândul său Daniel Constantin a susţinut că formaţiunea liberalilor şi democraţilor propune investiţii masive din anul 2017. „Avem o creştere economică, dar ea este bazată doar pe un motor al economiei, este bazată doar pe consum, consum care vine, am mai explicat, din anii 2013-2014, când s-a relaxat fiscalitatea, au crescut salariile şi, evident, oamenii au început să consume. Din păcate, celălalt motor al economiei, care înseamnă investiţii - acestea nu au existat, mai ales în 2016... Am făcut o comparaţie: în 2016, din 38 de miliarde de lei, cât s-a propus a se face investiţii, nu s-au făcut decât 16 miliarde, comparativ cu 42, în anul 2015. Aceasta este realitatea şi îmi pare rău că nu s-a vorbit despre aceste probleme mai mult. Deci, fondul ar fi trebuit să fie cu totul şi cu totul altul”, a comentat Constantin.
 
Totodată, liderii ALDE au anunţat şi la Constanţa colaborarea politică cu PSD pentru formarea unei majorităţi şi a guvernului după 11 decembrie 2017, cu amendamentul că ALDE are propria propunere pentru funcţia de prim-ministru, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. „ALDE, şi prin propunerea pe care a făcut-o, şi prin candidaţii pe care i-a propus - Sorin Câmpeanu, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Varujan Vosganian şi mulţi alţii -, a arătat că are oameni competenţi, oameni cu experienţă, care cu siguranţă vor fi o voce importantă în viitoarea guvernare din diferite poziţii pe care le vor avea”, a adăugat Tăriceanu.
 
Întrebat care va fi strategia ALDE cu privire la Portul Constanţa, copreşedintele Tăriceanu a afirmat că statul român trebuie să rămână principalul acţionar.
 
Conducerea ALDE Constanţa a fost felicitată pentru scorul electoral obţinut la alegerile locale. Copreşedintele Mircea Banias, candidat la Camera Deputaţilor, a anunţat că ALDE va ţine pasul cu marile partide, în timp ce senatorul Christian Gigi Chiru a afirmat că ALDE Constanţa va fi printre primele trei-patru organizaţii de ţară după votul de duminică. La rândul său, copreşedintele Daniel Constantin are un vis măreţ: locul 3 la alegerile parlamentare din 2016, iar în 2020, prima poziţie în ierarhia partidelor politice din România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii