Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:20 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul buletinelor de vot și ștampilelor pentru alegerile parlamentare (document)

ro

12 Sep, 2016 14:12 2377 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat astăzi, în Monitorul Oficial al României, Hotărârea pentru aprobarea modelelor, dimensiunilor și condițiilor de tipărire ale buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.
 
În text sunt stipulate toate caracteristice pe care trebuie să le aibă buletinele de vot, alături de modelele grafice ale acestora, ce trebuie respectate întocmai.
 
De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicată și Hotărârea pentru aprobarea modelelor de ștampile electorale care vor fi folosite la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.
 
Documentul în care sunt menționate și explicate caracteristicile specifice fiecăreia dintre cele nouă ștampile este însoțit și de câte un un model grafic. Tușul stampilelor poate fi numai de culoare albastră, iar obiectele în sine vor fi confecționate de către Ministerul Afacerilor de Interne.
 
AEP a făcut public și modelul oficial de autocolant care va fi aplicat pe documentul de identitate al fiecărui votant.
 
În Monitorul Oficial au fost publicate și modelele listelor electorale suplimentare care vor fi folosite la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.
 
Oficială a devenit și Hotărârea pentru aprobarea modelelor certificatelor doveditoare ale alegerii senatorilor și deputaților, de asemenea, însoțită de modele grafice.
 
Hotărârile publicate în Monitorul Oficial pot fi consultate în secțiunea Documente a acestui articol 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii