Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Până azi, au fost validate peste 7.000 de cereri de înscriere în Registrul electoral (documente)

ro

29 Aug, 2016 17:14 2107 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până astăzi, au fost validate 7.512 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. „Dintre acestea, 5.627 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 1.885 pentru votul în secțiile de votare”, potrivit AEP.

Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse în 38 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse în 31 de țări.

Singura localitate din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare este Soroca, din Republica Moldova, în care s-au înscris înregistrat 115 cetățeni români cu drept de vot. În aceeași țară, foarte aproape de îndeplinirea acestei condiții legale este localitatea Căușeni, unde s-au înscris în Registrul electoral 95 de alegători.  

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

 
În Anexa nr. 1 găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență, așa cum au fost depuse și validate până la data de 29 august 2016, ora 9:00, ora României.
În Anexa nr. 2 găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare, așa cum au fost depuse și validate până la data de 29 august 2016, ora 9:00, ora României.
Cele două anexe sunt disponibile în secţiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii