Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP „Cei care participă la alegerile parlamentare mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari”

ro

08 Nov, 2016 18:23 1544 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește competitorilor electorali care participă la alegerile parlamentare din 11 decembrie că mai au la dispoziție două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari, termenul expirând în data de 10 noiembrie 2016.       

„Menționăm că în ziua de 10 noiembrie 2016, programul de lucru al AEP este între orele 9.00 și 17.00”, spun cei de la AEP.

Potrivit art. 34 alin. (12) al Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înregistrarea mandatarului financiar se realizează în intervalul dintre momentul aducerii la cunoştinţă publică a datei alegerilor şi începerea campaniei electorale, făcându-se publică în presă sau pe pagina de internet a partidului.

Conform alin. (13) al aceluiași articol, la data înregistrării oficiale, mandatarul financiar primeşte de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă electorală aparţinând partidului politic sau candidatului independent pe care îl reprezintă.

„Precizăm că, potrivit art. 34 alin. (1) din legea menționată, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală aparţinând partidelor politice şi candidaţilor independenţi este organizată exclusiv de către mandatari financiari”, mai scrie AEP. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii