Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeti olandezi la Liceul Callatis din Mangalia

ro

17 Oct, 2010 19:20 3726 Marime text
callatis.jpgElevii liceului Callatis din Mangalia i-au avut ca oaspeti pe Nils Bloem si Lars van Garderen, doi tineri din Olanda, participanti in cadrul proiectului Websico.

Vizita tinerilor olandezi s-a desfasurat in urma invitatiei lansate de directorul Liceului Teoretic "Callatis", profesor Livia Costache si a avut ca obiective principale evidentierea importantei conservarii mediului inconjurator prin actiuni specifice care ies din sfera ecologizarii (conservarea energiei electrice, reducerea consumului de apa, etc), precum si culegerea de informatii despre activitatile de imbunatatire a calitatii mediului la care elevii liceului au participat pana in prezent. Din partea Liceului Teoretic "Callatis" activitatea a fost coordonata de prof. Melania Chelaru si prof. Melania Paduraru.

Reprezentantii olandezi le-au povestit elevilor despre importanta protectiei mediului si despre implementarea masurilor de dezvoltare durabila in Municipiul Mangalia.

Proiectul Websico este un proiect amplu demarat de catre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Primaria Municipiului Mangalia si vizeaza dezvoltarea durabila a zonei costiere. Dupa ce va fi implementat in Municipiul Mangalia, proiectul Websico va fi extins in celealte tari din bazinul Marii Negre - Bulgaria, Turcia, Georgia, etc.

Un prim pas in cadrul acestui proiect il reprezinta atingerea standardelor pentru obtinerea distinctiei europene „Quality coast". Aceasta distinctie reprezinta o recunoastere europeana de indeplinire a unor standarde de calitate in ceea ce priveste mediul, turismul, transporturile sau dezvoltarea socio-economica a zonei vizate. Cei doi reprezentanti olandezi sprijina partea romana in a completa documentatia pentru obtinerea acestei distinctii europene.

Colaborarea romano-olandeza in zona Mangalia nu este noua. Incepand cu anul 2006, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral impreuna cu Primaria Mangalia au demarat doua proiecte cu finantare din partea Guvernului Olandei in valoare totala de peste 120.000 de euro, iar proiectele au avut ca obiective intarirea cooperarii institutionale, trainingul personalului, realizarea de campanii de constientizare si intocmirea unui plan de management in zona plajelor litorale.

Responsabil comunicare

Catalin Anton

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii