Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Senator Private Collection rosu, 2008

ro

18 Jun, 2011 00:00 1980 Marime text
vinul_10_iunie.jpgUn cupaj din Cabernet Sauvignon, Feteasca neagră și Merlot cu tărie alcoolică destul de ridicată (14% vol), sec. Faptul că este doar un IG (Vin cu Indicație Geografică) Dealurile Vrancei n-ar trebui să sperie pe nimeni, deși această regiune nu are, din păcate, nu renume prea bun.

În cazul de față, se recomandă o minte deschisă către nou, iar interesul degustătorului va fi recompensat: vinul se exprimă olfactiv prin note agreabile de gem de prune și cutie de lemn, cu un zvâc de piper care-i dă vioiciune și eleganță. Gustativ, debutează relativ timid, după care începe să scoată la iveală nuanțe de vanilie, vișine, prune și ceva ciocolată, totul susținut de o aciditate ridicată. Ca textură, probabil că i s-ar potrivi mai degrabă caracterizarea de "mătăsos" decât cea de "catifelat", corpul nefiind punctul cel mai tare al acestui vin. Mai regăsim pe-acolo niște note verzi, vegetale, care arată că acestui vin îi va prinde bine încă niște învechire la sticlă.

Un vin cu punctaj de Medalie de Argint la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2010 (admis fără loc, cum s-ar zice - din cauza criteriilor foarte dure pe care le-am impus pentru medalii la această competiție).

Dacă vă interesează și părerile altor bloggeri de vin despre Senator Private Collection roșu, veți putea găsi la George Mitea o notă despre vinul din 2007 și la Bogdan Bocșe una despre cel din 2008.

Puteți cumpăra Senator Private Collection roșu direct de pe site-ul producătorului, pentru 39,99 lei, sau să-l căutați în restaurante și în magazinele specializate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii