Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Valle Cupa Apollonio 2004

ro

30 Jul, 2011 00:00 1813 Marime text

vinul_25_iulie.jpgVinul pe care îl recomandăm săptămâna aceasta este Valle Cupa Apollonio 2004 (14,5 % vol. alc., producător: Apollonio, Italia), un „new entry" pe piaţa din România, cu performanţe remarcabile la multe dintre concursurile internaţionale de profil.

Medaliat cu aur la ediţia din 2010 a Concours Mondial de Bruxelles, Valle Cupa Apollonio 2004 este un Cupaj de Negroamaro şi Primitivo, care arată într-un mod foarte elegant şi complex faptul că timpul nu a trecut degeaba peste el. Un vin viguros, cu arome de curmale, condiment, miere, brusture şi dulceaţă de trandafiri şi un gust catifelat şi intens, stimulat de o aciditate ridicată. Jocul foarte interesant între taninuri, aciditate şi senzaţiile dulci oferă vinului o textură „glamour". Foarte bine echilibrat cu un final foarte lung, animat de senzaţii condimentate. Pentru vârsta sa are o agilitate şi o forţă în expresie de invidiat.

Vinul este importat în România de către magazinul Crama Muşat SRL din Bucureşti (B-dul Ion Mihalache, nr.119, bl.10, parter şi Calea Moşilor, nr. 258, www.vinuribune.ro ), iar preţul cu care poate fi achiziţionat este de 46 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii