Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii La Cetate Chardonnay 2010

ro

27 Aug, 2011 00:00 5138 Marime text

chardonnay_la_cetate_2010.jpgVinul săptămânii: La Cetate Chardonnay 2010

Chardonnay-urile din gama La Cetate au avut o evoluţie foarte interesantă, de-a lungul recoltelor. Primul vin alb al unei linii premium, formată în majoritate din vinuri roşii, Chardonnay La Cetate a reuşit prin construcţia sa să stea alături de vinuri din soiuri roşii puternice, intens aromate, elegante, precum Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot sau Shiraz. Chiar şi expresia sa lemnoasă a fost diferită de la un an la altul, experimentele cu baricurile ale oamenilor de Oprişor îmbunătăţindu-se continuu.

Chardonnay La Cetate 2010 (IG Dealurile Olteniei, 13,5 % vol. alc., sec, prod. Crama Oprişor) va fi lansat pe piaţă în perioada imediat următoare. Degustările în avanpremieră au arătat faptul că această recoltă este una dintre cele mai reuşite ale verticalei, promiţând o bună evoluţie în timp. Caise, piersici şi mirodenii exotice se exprimă intens în nas, gustul fiind onctuos şi fructuos în acelaşi timp, amintind de citrice, piersici, pere coapte şi unt proaspăt. Lemnul şi aciditatea au un rol important atât aromatic, cât şi structural. Finalul lung, mai aduce şi nişte note de coajă de pâine, unt şi piper verde.

Chardonnay La Cetate 2010 va fi disponibil în curând atât în retail, cât şi în magazinele specializate şi în restaurante.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii