Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolescu a propus companiei KazMunayGas să construiască un combinat chimic în Dobrogea

ro

05 Nov, 2014 11:11 1462 Marime text
Guvernul a propus companiei KazMunayGas, care deţine Rompetrol, să construiască în Dobrogea un combinat chimic, informează Mediafax. Banii pentru combinat ar trebui să fie alocaţi din miliardul de dolari promis de compania kazahă, potrivit declaraţiilor ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, mai relatează sursa citată.
 
"Una din sugestiile statului român făcute celor de la Rompetrol pentru o posibilă investiţie, utilizînd acel miliard de dolari, vizează construirea unui combinat chimic nou în zona Dobrogea. Nu este o decizie luată încă. Pe lângă combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond în depozite de gaze. Ei ne-au propus achiziţionarea de benzinării deja construite, dar nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată aşa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinării", a afirmat Nicolescu, într-o conferinţă organizată de Ziarul Finanicar, citat de Mediafax.
 
Potrivit unui memorandum încheiat între Guvern şi KazMunayGas, cele două părţi vor înfiinţa un fond deţinut în proporţie de 80% de companie şi 20% de statul român prin care vor fi efectuate investiţii de circa 1 miliard de dolari, pe o perioadă de şapte ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii