Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:28 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Vizită regală în județul Tulcea

ro

12 Nov, 2013 14:43 1258 Marime text
Prințul Charles ar putea să vină în vizită în județul Tulcea. Autoritățile locale i-au transmis deja o invitație Majestății Sale pentru a vizita Delta Dunării. Se știe că Prințul Charles nu poate sta deloc departe de România sau de Transilvania. Țara noastră a ajuns să-i fie dragă Majestăţii Sale și ori de câte ori are posibilitatea, vine să străbată meleagurile românești. Timp de 15 ani, în fiecare an, Prințul Charles vizitează o parte din teritoriul României. Astfel, autoritățile din județul Tulcea i-au lansat o invitație pentru a vizita Delta Dunarii.
 
„Prietenia cu care onoraţi poporul român ne îndeamnă să vă adresăm invitaţia de a vizita Delta Dunării, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa. Delta Dunării face parte din patrimoniul UNESCO din 1992, este a treia din Europa ca mărime şi prima în ceea ce priveşte biodiversitatea. (…) În acelaşi timp, în judeţul Tulcea şi în Delta Dunării trăiesc în armonie reprezentanţi ai cincisprezece etnii, zona fiind cunoscută ca un exemplu de convieţuire etnică“, se arată în scrisoare.
 
“Totul a plecat de la promovarea turismului din zona noastră. Așa cum merge în zona Ardealului și îi place, am zis să îl invităm și poate se îndrăgostește și de zona noatră, de Deltă și de ceea ce are Dobrogea.”, a declarat Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.
 
Reprezentanții Alteței Sale Regale, au răspuns invitației iar prinţul ar putea ajunge pe meleagurile dobrogene cel mai probabil anul viitor.
 
„Alteţa Sa Regală speră că timpul îi va permite, într-una din călătoriile viitoare, să viziteze Delta Dunării“, se arată în răspunsul primit din partea reprezentanţilor prinţului de Wales.
 
“Am primit răspunsul că nu poate anul acesta datorită calendarului ocupat, urmând să ia în calcul în următorul an o eventuală vizită în județul Tulcea. Eu îmi doresc să îl avem pe Prințul Charles aici la Tulcea, poate și la Constanța.”, a mai spus Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.
 
Şi fostul canotist român, Ivan Patzaichin, i-a adresat o astfel de invitaţie prinţului Charles.

Ti-a placut articolul?

Comentarii