Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Litoral Tv Promisiuni deșarte pentru autoritățile din localitățile tulcene Frecăței, Somova, Baia și Isaccea

ro

16 Oct, 2013 18:52 1130 Marime text
Furtuna din luna septembrie a produs pagube serioase și în Tulcea. Trei comune și un oraș au fost distruse de viitura care a acaparat județul. Comitele locale pentru Situații de Urgență, alături de Comitetul Județean au evaluat pagubele. Repararea caselor și a drumurilor din comunele Frecăței, Somova, Baia și din orașul Isaccea depăşeşte suma de patru milioane de lei.
“Pe Isaccea un milion opt zeci de mii, în Frecăței nouă sute unu mii, în Somova un milion două sute șase mii, în Baia opt milioane nouă sute. Afectate fiind străzi, în total 22 365 metri liniari, case: 18 case afectate, anexe gospodărești: 36 în special în comuna Frecăței, podețe între Frecăței și Baia, în jur de 4 podețe, construcții hidrotehnice și câteva puțuri, în jur de 8 puțuri.” a declarat prefectul județului Tulcea, Lucian Simion.

Documentația a fost transmisă Guvernului, dar autorităţile tulcene nu au primit încă un răspuns.
“În urma hotărârii 32 aprobată prin comitetul județean pentru situații de urgență, din 23 septembrie, a fost trecută și în propunere de hotărâre de Gurvern cu nota de fundamentare pentru suma aceasta, solicitând banii de la fondul de intervenție la dispoziția Gurvenului, motivat de faptul că bugetul Consiliului Județean, pentru înlăturarea calamităților ,a fost epuizat. În 23.09 a fost trimis acest proiect de hotărâre de Guvern în analiză atât la Ministerul de Interne, cât și spre știință la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.” a adăugat prefectul județului Tulcea, Lucian Simion,
Dacă în privinţa drumurilor distruse de furtună, primarii au încercat să le repare din fonduri proprii, pentru casele afectate au existat doar ajutoare din partea unor persoane private.

„Chiar dacă majoritatea caselor din Cataloi nu erau asigurate la mijlocul lunii septembrie, am înţeles că pe situaţii de urgenţă se pot primi bani pentru reparaţii. Până acum nu avem nicio veste de la autorităţi, însă oamenii au mai făcut reparaţii cu mijloace proprii, fiecare după buget”, a declarat viceprimarul comunei Frecăţei, Paul Mitu.
Cele mai mari sume au fost solicitate pentru reparaţiile străzilor. Comuna Frecăţei este singura căreia i-a fost afectat şi sistemul de alimentare cu apă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii