Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Oraşul Năvodari va avea piață de pește

ro

23 Oct, 2013 23:00 2720 Marime text
Seminarul numit „Oportunităţi de afaceri pentru servicii conexe sectorului turistic” s-a desfăşurat la Năvodari în prezenţa a 12 afacerişti bulgari. Întâlnirea a avut ca temă proiectul ce prevede amenajarea unei pieţe de peşte în oraşul Năvodari. Locația va include o sală special amenajată pentru evenimente, un pavilion expozițional, birouri și un spaţiu prevăzut cu aproximativ 600 de locuri, unde turiștii vor putea gusta preparate din pește. Piața va dispune de 10 puncte interioare de vânzare și 16 puncte exterioare. Totodată, pentru locuitorii orașului Năvodari, acest proiect înseamnă și crearea a aproximativ 40 de locuri de muncă.
 
„ Faptul că reușim să atragem fonduri europene nerambursabile cred că merită tot efortul.” a declarat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.
 
Valoarea proiectului este de 1.460.000 de euro, iar Primăria Năvodari va aloca 2 la sută din această sumă.
 
„ Suntem în licitație cu construcția și sperăm să o terminăm cât mai repede, iar undeva pe la începutul lunii viitoare să ne apucăm de execuții. Sper să ne ținem de toate termenele, proiectul acesta va fi implementat până în vara anului viitor și sperăm ca până atunci, în Năvodari, să existe piață de pește.” a afirmat Adrian Constantin, șef Servicii Management din cadrul Primăriei Năvodari.
 
Proiectul este realizat în colaborare cu o asociație din Bulgaria și urmărește stimularea cooperării de afaceri dintre Năvodari și Balchik.
 
„ Este un câștig, din toate proiectele pe fonduri europene există un câștig pentru că va fi o piață de pește care va funcționa ca și hală de pește, va avea și un restaurant de pește, ca un întreg edificiu comercial.” a mai spus Adrian Constantin.
 
Partenerii bulgari consideră că acest proiect este un început promiţător pentru o lungă colaborare cu administraţia oraşului Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii