Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Explozie de culori

ro

06 Nov, 2014 21:41 2039 Marime text
Mai sunt doar câteva săptămâni până când iarna își va intra în drepturi, însă chiar și așa orașul Năvodari arată înfloritor. Explozia de culoare este dată de numeroasele flori care populează parcurile din localitate. Spațiul verde nu este deloc neglijat, așa cum, din păcate, se întâmplă în alte orașe.
Năvodari se află printre puținele orașe care se bucură de o suprafață mare amenajată cu parcuri și spații verzi. Pe lângă spațiile existente, în ultima perioadă s-au amenajat parcuri noi prin proiecte de investiții cu fonduri europene.
“În toamna acestui an, în parcurile orașului Năvodari, s-au plantat crizanteme și varză decorativă, flori ce rezistă la rece și chiar la ger. Toate acestea necesită o muncă de întreținere, pe toată perioada anului, nu numai pe perioada primăvară-vară. Având o continuitate în sezon, echipa cu care lucrez face în așa fel ca orașul să arate frumos și să dăm o pată de culoare localității noastre”, ne-a declarat Julieta Beli, șef Serviciu Spații Verzi Primăria Năvodari.
În fiecare an au fost plantati arbori arbuști și flori, care prin culoriile vii încântă privirile trecătorilor și înfrumusețează orașul. În antiteză cu orașul Năvodari, pare că se află Constanța, municipiul în care preocuparea pentru spațiile verzi lipsește cu desăvârșire.
„Autoritățile ar trebui, în mod normal, să se preocupe mai mult, dar ar trebui să se ocupe de stoparea defrișărilor și scoaterii din spațiile verzi a unor parcuri, așa cum este cazul parcului Tăbăcăriei, din Constanța. Municipiul Constanța este un oraș foarte poluat, iar mai ales vara asistăm la un atac grav asupra mediului și asupra sănătății oamenilor”, ne-a declarat Paul Iurea, activist mediu.
Conform unui studiu realizat la nivel național, Constanța este orașul care ocupă pe primul loc în ceea ce privește pierderea spațiului verde după anul 1989. Practic, asta înseamnă că, după Revoluție, municipiul a pierdut mai mult de o treime din spațiul verde. 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii