Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Adrian Postelnicu a ajuns înapoi acasă...

ro

26 Sep, 2013 10:42 2875 Marime text
Familia militarului constănțean pierit în timpul unei misiuni în Afganistan şi-a întâmpinat, noaptea trecută, eroul.  În loc de îmbrățișări și urări de bun venit, rudele și prietenii l-au primit cu lacrimi și cu lumânări aprinse. Așteptarea ca băiatul lor să se întoarcă acasă s-a transformat în cel mai negru coșmar pentru un părinte.  Adrian a ajuns acasă într-un sicriu învelit de drapelul României, țara pentru care constănțeanul de 34 de ani și-a dat viața.
Adrian Postelnicu a ajuns înapoi acasă...acolo de unde a plecat încrezător că va depăși toate obstacolele din calea unui viitor mai bun pentru el și familia sa. Era antrenat, ambițios și optimist că va reuși... Tatăl său poveștește, cu lacrimi în ochi, ultima zi în care și-a văzut fiul în viață. Și-a îmbrățișat părinții și le-a promis că se va întoarce la ei.
“La 1 august au plecat[…]șidupă o lunăși ceva s-a dus, s-a terminat. Când a plecat mi-a zis “Bătrâne, ai grijă de tine” […]și nu i-am spusnimicși a plecatși a fost prima data când s-a uitatînapoi[…]niciodată nu s-a uitatînapoicând a plecatundeva. Acum s-a uitatînapoi.Șiatunci mi-am ziscă nu e semn bun, dar am trăit cu speranțacă nu o săi se întâmpletocmailui.”, a spusIulian Postelnicu, tatăl lui Adrian.
Părinții nu vor uita niciodată clipele în care s-a sfârșit totul pentru ei. Mezinul familiei, cel care le lumina, de fiecare dată, casa, acum s-a stins...
„Am zis că mă prăbușesc când am aflat vestea [...] era o sărbătoare când se strângeau toți aici. Se juca cu nepoțica când venea”, a declarat Maria Postelnicu, mama lui Adrian.
„Au venit niște colegi de-ai băiatului și ne-au spus că ne aduc o veste și când am auzit am zis că e gata, s-a terminat. Am crezut că mai sunt speranțe, dar mi-au zis că e veste rea”, a mai spus tatăl lui Adrian.
Cele mai sumbre gânduri ale unui părinte au conturat în negru realitatea familiei Postelnicu. Premonițiile pe care tatăl militarului le-a avut s-au adeverit.
„Duminică a fost prima dată când am fost la cimitir cu soția să vedem un cavou ca să-l cumpărăm ca să nu se mai zbată copiii când vom muri și să-l avem acolo. Gata [... ] am zis că îl luăm pentru bătrânețe și seara s-a întâmplat de a murit băiatul și acum îl bag pe el acolo [...] a fost o premoniție [...] nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat”, a mai spus tatăl lui Adrian.
Acum, băiatul înalt ca bradul care intra de fiecare dată pe ușa casei părintești, va rămâne doar în amintirea celor dragi... Toată comuna Corbu l-a plâns pe Adrian.  Vecini, prieteni, cunoștințe rude și apropiați, au înfruntat cu stoicism frigul care îți pătrundea până la oase și și-au așteptat eroul în picioare, în stradă.
Tragedia care a marcat întreaga țară s-a produs duminică seară, în timp ce Adrian Postelnicu și Claudiu Popa, se aflau în misiune de patrulare într-o zonă de conflict din Estul Afganistanului. Unul dintre militari a călcat pe un dispozitiv exploziv, iar deflagrația produsă le-a provocat răni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Adrian Postelnicu va fi condus pe ultimul drum, vineri, la Corbu, în localitatea unde s-a născut, iar Claudiu Popa, la Alba Iulia. În semn de omagiu pentru cei doi militari români care și-au pierdut viața sub culorile Drapelului Național, Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a semnat ordinele de avansare în grad post mortem a acestora și a înaintat președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii