Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de depistare a deficientelor de auz in cadrul spitalului privat de obstetrica - Ginecologie Euromaterna

ro

04 Jun, 2010 17:31 3374 Marime text
promo_euromaterna.jpgMomentulnaşterii unui copil este un moment unic pentru parinţi, de o mare încărcaturăemoţională. Ulterior acestui moment, pot apărea aspecte ce pot umbri aceastăbucurie, aspecte cum ar fi deficienţele de auz. Bebeluşii cu probleme aleauzului, bebeluşii hipoacuzici se comportă la fel ca şi cei cu auz normal,aceste deficienţe neputând fi astfel observate cu uşurinţă în primele luni de viaţă.

Deoarecehipoacuzia este tot mai des intâlnită la bebeluşi, au fost deschise centre detestare a auzului la nou-născuţi. Dacă până de curând astfel de centrefuncţionau numai la Bucureşti şi Timişoara, spitalul privat deobstetrică-ginecologie Euromaterna din Constanţa a inaugurat un astfel de centrulîn cadrul ambulatorului său, singurul de acest fel din sud-estul României.

Testareaeste efectuată de un medic specializat în astfel de examinări, dr. VictorLoghin, medic primar O.R.L. Atât mediculspecialist ce realizează aceste testări cât şi medicii neonatologi pediatri aispitalului Euromaterna susţin acordarea unei importanţe majore surdităţiicopilului, întrucât pierderea de auz suferită la o vârstă fragedă va determinaurmări grave asupradezvoltării vorbirii, achiziţionării limbajului şi dezvoltării cognitive, ceeace va influenţa decisiv calitatea vieţii emoţionale şi sociale a copilului.

Testarearealizată în cadrul spitalului Euromaterna se efectuază prin intermediulunuiaparat de otoemisiuni acustice, rezultatul si interpretarea sa eliberându-se încâteva minute. Această examinare a bebeluşului este una nedureroasă,neinvazivă, copilul nesimţind nici o durere în timpul acestei testări.

Studiilerealizate în domeniu relevă faptul că este esenţial ca această testare să serealizeze cât mai precoce, după prima săptămână de naştere, pentru că deficienţa să poată fitratată mai eficient. În lipsa uneiastfel de testări părinţii depistează hipoacuzia la 3 sau 4 ani, când deja estetârziu pentru a asigura o dezvoltare optimă a vorbirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii