Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR sesizează instituțiile statului în legătură cu legalitatea concesionării terenurilor ce fac obiectul scandalului cu subvențiile pentru stuf din Delta Dunării

ro

23 Jan, 2024 15:43 767 Marime text
USR sesizează Curtea de Conturi, Garda Națională de Mediu, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru a verifica cum s-au concesionat terenuri în Delta Dunării, în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvenții europene legate de firme apropiate familiei baronului PSD Paul Stănescu.

În timp ce locuitorii din Delta Dunării sunt uitați de autoritați și nu există infrastructură pentru cele mai esențiale nevoi, cum ar fi nevoia de asistență medicală, apropiații baronului PSD Paul Stănescu inventează, cu ajutorul ministrului Agriculturii, Florin Barbu, noi scheme pentru a beneficia de subvenții de pe urma Deltei. Ca deputat USR de Tulcea, consider că este esențial să asigurăm transparența și legalitatea în administrarea resurselor naturale, drept pentru care am sesizat autoritățile competente în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvențiile pe care le-au cerut firmele apropiaților baronului PSD. Aștept cu interes rezultatele anchetelor și voi lupta în continuare atât pentru integritate, cât și pentru protejarea mediului în regiunea noastră”, declară deputatul USR de Tulcea, Eugen Terente.

USR solicită instituțiilor abilitate să verifice legalitatea contractelor de concesiune aflate în desfășurare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, încheiate pentru valorificarea resurselor regenerabile, precum și pentru realizarea de obiective de investiții în zonele valorificabile economic.

În paralel, USR continuă demersurile parlamentare pentru a anula modificările legislative adoptate de PSD și PNL, cu dedicație, prin care suprafețele de apă pe care se cultivă stuf au devenit pajiști și, implicit, pot atrage subvenții europene de milioane de euro. Proiectul depus de USR în acest sens a fost deblocat, luni, la insistențele noastre și va ajunge la vot în plenul Senatului, ca primă Cameră sesizată.

Citește și:

Recoltatul stufului asigură echilibrul ecologic al Deltei. Anunțul guvernatorului Bogdan Bulete
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii