Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de azi Procuror din Constanța, la vârful DNA!

ro

05 Dec, 2022 11:01 7552 Marime text


Astăzi, 5 decembrie 2022, este, oficial, prima zi în care magistratul constănțean Constantin Micu a preluat funcția de procuror șef în cadrul Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție!

Magistratul a fost delegat de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să preia funcția de procuror șef al Serviciului Resurse umane, perfecționare profesională și documentare din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorul Constantin Micu a fost delegat pe funcție începând cu data de 1 decembrie 2022, însă astăzi, 5 decembrie 2022 este prima zi oficială în fruntea serviciului DNA, dat fiind că 1, 2, 3 și 4 decembrie au fost zile libere.

Constantin Micu, procuror al Parchetului Curții de Apel Constanța, asigură astfel funcția lăsată liberă în urma pensionării fostului procuror șef al serviciului, magistratul Vasile Ioniță.

În ultima ședință a Secției pentru Procurori a CSM din luna noiembrie, aceasta a decis cu unanimitate delegarea procurorului constănțean, în prezent detașat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 01.12.2022, până la ocuparea funcției, prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni, sub rezerva publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului de eliberare din funcție, prin pensionare a domnului procuror Ioniță Vasile.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detașării în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 01.12.2022, a magistratului.

Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării, a procurorului Vasile Ioniță la data de 21 noiembrie 2022.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii