Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării România are nevoie de submarine pentru că „Marea Neagră s-a aglomerat, este plină de rechini“

ro

11 May, 2022 09:28 1357 Marime text
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Foto: facebook/Vasile DîncuMinistrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat că Marina militară trebuie să-și întărească prezența în Marea Neagră, ca urmare a situației din regiune. Dîncu a declarat, marţi seară, în exclusivitate la "Legile Puterii", de la Realitatea Plus, că țara noastră are nevoie de submarine deoarece Marea Neagră este plină de "rechini”, titulatura NATO a unei clase de submarine nucleare rusești.

Ministrul Apărării a mai menționat că asocierea dintre gigantul francez Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa, pentru construirea a 4 corvete multifuncționale tip Gowind 2500 și modernizarea fregatelor "Regina Maria" și "Regele Ferdinand", este în continuare întârziat, dar chiar dacă debutează în scurt timp, situația din regiune este mult schimbată.

"Problema este că acest program durează 7 ani și nu mai răspunde în totalitate nevoilor noastră pentru că, pentru zona navală, Marea Neagră a devenit în acest moment un loc important, periculos, fiind o confruntare mondială (...), avem nevoie și de alte lucruri pentru zona navală, pentru ca marina noastră să se poată utila. Avem nevoie de un program mult mai complex. Să sperăm că reușim cu corvetele și vom da drumul și la alte proiecte care înseamnă submarine, fregate, plus sistemul de rachete pe care îl avem deja achiziționat," a explicat Dîncu la Realitatea Plus


Insistând asupra nevoii de sporire a capacității de reacție a Marinei, Vasile Dîncu a afirmat că este nevoie de submarine.

Să sperăm că pe viitor vom reuși să le și fabricăm, dar deocamdată trebuie să achiziționăm, pentru că Marea Neagră s-a aglomerat, este plină de rechini. Noi în acest moment, fiind membri NATO, suntem sub o umbrelă care chiar funcţionează. (...) avem 22 de avioane Eurofighter Taifun operate de SUA, Italia, Marea Britanie și Germania, avem un buffer, să spunem așa, pe lângă escadrila noastră de F 16, reușim să accelerăm și achiziționarea celor 2 escadrile din Norvegia, vom avea, și cu ajutor străin, un optim pentru apărare. Însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău," a mai afirmat Dîncu la "Legile Puterii".

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii