Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriile au primit bani pentru dezvoltare locală

ro

03 Nov, 2016 00:00 4549 Marime text
Se anunţă veşti bune pentru administraţiile locale din judeţ. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), la iniţiativa preşedintelui Marius Horia Ţuţuianu, aleşii judeţeni au aprobat proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a câte 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016.
 
7.940.000,00 de lei au fost repartizaţi, în total, către primăriile din întreg judeţul. Cei mai mulţi bani distribuiţi din vistieria CJC, adică 350.000 de lei, a primit comuna Cogealac. Cu 50.000 de lei mai puţin au primit administraţiile locale de la Limanu, Gârliciu şi Cumpăna. Locul al treilea din acest „top” este ocupat de primăriile din localităţile Hârşova, Ciobanu şi Tortoman. Cele trei administraţii au primit fonduri de la CJC, prin această alocare bugetară, în valoare de 250.000 de lei.
 
Primăriile Ovidiu, Mereni, Medgidia, 23 August, Castelu, Ciocârlia şi Mihail Kogălniceanu s-au ales cu câte 200.000 de lei. Din bugetul judeţului, s-au direcţionat câte 150.000 de lei şi către autorităţile publice locale Lipniţa, Istria, Crucea, Corbu, Băneasa, Albeşti, Amzacea, Ostrov şi Rasova. Cele mai multe administraţii au primit câte 100.000 de lei din bugetul judeţean. Aceste primării sunt: Valu lui Traian, Topraisar, Topalu, Techirghiol, Siliştea, Seimeni, Saraiu, Saligny, Săcele, Peştera, Pecineaga, Lumina, Independenţa, Ghindăreşti, Deleni, Cuza Vodă, Cobadin, Chirnogeni, Cerchezu, Aliman, Agigea şi Adamclisi.
 
Comunele Ion Corvin şi Horia sunt singurele care au primit de la CJC suma de 70.000 de lei. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat direcţionarea a câte 50.000 de lei către administraţiile locale Bărăganu, Comana, Costineşti, Grădina, Nicolae Bălcescu, Oltina, Pantelimon şi Vulturu.

Alocările CJC, în direcţia dezvoltării locale 

Toate fondurile alocate de Consiliul Judeţean vor intra în conturile primăriilor în vederea susţinerii programelor de dezvoltare locală. Astfel, la Hârşova, administraţia spune că va folosi cei 250.000 de lei pentru asfaltările începute în campania electorală, dar şi pentru a pune la punct strategia de dezvoltare a oraşului Hârşova pentru anii 2017-2025.
 
„Noi, aici, pe malul Dunării, nu avem încă o strategie de dezvoltare după care să ne ghidăm şi să începem, în sfârşit, o dezvoltare integrată. Aici vor merge o parte din bani. O altă parte o vom direcţiona după ce vom aproba două proiecte de extindere şi modernizare a sistemului de canalizare al oraşului pe o lungime de cel puţin zece kilometri. De asemenea, vom folosi banii şi pentru a ne achita partea din proiectul pentru gestionarea gunoiului menajer, proiect în care suntem parteneri cu Consiliul Judeţean”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu.
 
Reprezentanţii administraţiei locale din comuna Nicolae Bălcescu anunţă că vor folosi cei 50.000 de lei pe care îi vor primi pentru a moderniza şcoala din localitatea Dorobanţu sau pentru a finaliza lucrările la acoperişul sediului Primăriei.
 
„Noi am făcut de-a lungul timpului multe solicitări la CJC. Când am discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, am hotărât ca banii să fie alocaţi ori pentru achiziţionarea unor noi bănci pentru unitatea de învăţământ care funcţionează în satul Dorobanţu, ori pentru a termina lucrările la acoperişul Primăriei, pe care am început să îl renovăm cu câteva luni în urmă”, au precizat repreyentan'i ai administraţiei locale din Nicolae Bălcescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii