Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri în toi pentru Ziua Femeii la Grădina Copiii, aşteptaţi să se înscrie gratuit la cursuri de canto şi de dans

ro

03 Mar, 2016 00:00 2747 Marime text


În comuna Grădina, primăvara începe cu copiii! Aceasta pare a fi deviza administraţiei locale conduse de primarul Gabriela Iacobici, care va investi în acest an în proiecte menite să atragă copiii spre activităţi artistice şi sportive. Pentru tineri, luna trecută, au fost demarate lucrările la viitorul centru civic din satul Cheia.
 

„Va exista un parc în aer liber, amenajat cu două foişoare şi cu băncuţe. Special pentru tinerii locuitori ai comunei, se va înfiinţa, în incita Centrului Civic, un teren de sport, unde aceştia vor putea juca fotbal sau baschet. Am obţinut toate avizele necesare, lucrările au început şi sperăm să terminăm cât mai repede viitoarea construcţie, ca să ne bucurăm de ea!“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA în judeţ, şefa administraţiei publice locale de la Grădina, Gabriela Iacobici. 

 
Un teren de sport ar urma să fie construit şi în localitatea Grădina, nu doar în Cheia. La Grădina însă, administraţia locală nu a reuşit să obţină încă toate avizele necesare. „Mai avem două avize de obţinut, dintre care unul de la compania de furnizare a energiei electrice. 200.000 de euro va plăti Primăria, de la bugetul local, pentru terenul de sport de la Grădina“, a adăugat primarul Gabriela Iacobici.


 
Construirea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din comună reprezintă un alt proiect al autorităţii publice locale. Acesta se află în faza de documentaţie, iar dacă planul administraţiei locale va decurge fără probleme, în anul în curs ar urma să fie construite trei-patru locuinţe sociale.
 
Conform primarului, viitoarele cămine pentru persoanele defavorizate ar putea avea un dormitor, o baie şi o bucătărie şi ar urma să fie construite în localităţile Grădina şi Cheia. „Familiile cu mai mulţi copii vor avea prioritate, cei care au persoane cu handicap în întreţinere şi aşa mai departe“, a explicat primarul Gabriela Iacobici. Despre aceste planuri îndrăzneţe vom relata într-o ediţie viitoare.
 
Cimitirul din satul Grădina s-ar putea „îmbogăţi“ cu o casă mortuară. Aleşii locali depun eforturi susţinute pentru a obţine toate avizele necesare demarării lucrărilor la viitoarea casă mortuară, care ar urma să fie construită chiar în curtea cimitirului. Conform gospodarului-şef Gabriela Iacobici, ISU şi DSP mai trebuie să-şi dea acordul asupra avizelor şi lucrările ar putea începe. De asemenea, acelaşi cimitir ar putea beneficia şi de o sală de parastase. 100.000 de euro va investi administraţia, din bugetul local, pentru aceste două proiecte.


 
Special pentru ziua comunei, care a avut loc în prima zi de primăvară, organizatorii Şcolii de Canto şi Dans Grădina au început înscrierile la cursuri de muzică uşoară, dans modern, latino, balet sau musical. Copiii sunt aşteptaţi în continuare la înscrieri pentru a fi pregătiţi gratuit, de instructori cunoscuţi, speranţa administraţiei fiind că aici vor fi descoperite tinerele talente ale comunei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii